打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 希望各位玩家可以對「潛能真丹」提供寶貴意見

回復 170# 浪跡天涯002

討論觀點會比人抽水 小心
回復 支持 反對

回復  浪跡天涯002

討論觀點會比人抽水 小心
亮仔 發表於 1-1-2012 14:37

多謝關心,我的觀點只有一個:這不是任何玩家的責任

有提升能力的物品出現,誰都會考慮買。我強調這只是物品的錯而已

事忙,未能逐一解答。精神頗差,文理兼備的回應恐力有不逮,討論就此作罷。
回復 支持 反對

真丹上架幾好呀
得閒買一粒啜下  
冇野做又買一粒啜下
幾好呀
回復 支持 反對

唔該不要再攪笑啦,ok?
假如現在的圖跟寶石一樣在商店上架,5000元寶1張,
一粒丹兩萬元,請問有幾多人可以上到一百萬血?一百萬內攻?
呢個已經是重點!有能力做到的都要付出數以十萬元寶,免費嗎?
同寶石一樣,你有數十萬元寶一樣可以全6石,
那些沒有付出又想有「免費」午餐的人請自重!
本人並非真丹玩家,但本人全5石都是真金白銀去元寶店買!
現在隨便抽隻蛋都是石,只得兩個選擇「接受」或「放棄」;
現在區區一粒真丹就可以小題大做,將問題放大簡直笑話!
回復 支持 反對

本人對於今次活動風月印象,有些看法和意見希望向 貴公司反映。
近日,有些玩家不斷評擊潛能真丹引致遊戲失衡,但這不也是玩家們貪心的結果嗎? 玩家們抽到換取真丹的材料便以高價賣出,從而賺取元寶。但在賺錢過後,卻不斷評擊真丹的效用過大,遊戲變得不公平,要求遊戲回收。假如真丹的功效不好,他們又怎能賣到好價錢? 假如他們抽到材料後都用在自己的人物上而非變賣易手,那根本就不會出現他們所說的遊戲失衡。在此,我能結論的是,大部分玩家一方面想借寶物的良效來賺取大量元寶,另一方面又想購買該寶物的玩家得物無所用,這是哪來的壞心眼?自古一分耕耘一分收穫,如今玩家真金白銀投資在遊戲上,以高價錢收購真丹也是一種付 出。假如這種付出真的因部分玩家的不滿而被剝奪,這才是真正的不公平對待。在此,本人希望貴公司切勿減弱或扣除已用真丹的功效,以令有付出過的玩家能安心玩下去。祝業務蒸蒸日上。
回復 支持 反對

如果說真丹事件會令天龍失去平衡,那麼遊戲裡面一開始有抽蛋就已經失去平衡!
如果將真丹事件引用到抽蛋上面,道理一樣,有人用數十萬元寶去抽蛋,倉有數百粒5石;
現在GAMEONE說因為某些錯誤而要回收,那麼之前所有抽蛋的玩家會說公平嗎?
如果要解決,直接將所有轉蛋下架,永遠不要再出任何同類活動,
令所有玩家都可以平常心去玩遊戲,而非盲目去抽蛋!
回復 支持 反對

睇哂咁多頁真係要用唔少時間=.=

最好咩都唔變 係咁多-0-
回復 支持 反對

十分有趣  我見到有人話食仙丹同上石一樣

你地係唔係有理解障礙?
石有石位 雕文有都有雕文位 (你可以上100粒石,100個雕文?)

好喇 講到呢個位又會有人話有錢上7石都大哂啦

你6上哂全7體要幾萬蚊 都係加得果幾百體 上完可能比全6體多都係幾百體 (要洗4-5萬HKD你先會多幾百體,重要係無得係籃字果邊加埋)

好喇 你上完全7石 有冇得上8石先? (唔好同我講可以合8石 國服都未出 8石只可以拎圖換)

咁仙丹? 無限量食 重要係不停咁食 同一個價錢

你現在只要在任何石位 利用仙丹  我當你400蚊一粒 只要 買10粒 350體 籃字起都加200-300  呢到已經600體

呢種算唔算係平衡?   

你可能話抽石都平啦 抽石夠平啦 石頭有冇體石抽??

不如一開始就將仙丹上架 唔好限定16號之前啦

黎黎去去反對D人都係果幾條友  你想天龍死 我唔阻你地
無限制的遊戲只會玩完,無人會再追求全4/5/6石人極限  點解唔講7石? 因為7石人已經就係一種極限

====================================

者 我見到支持食丹果種人 話解決方法 就話將隻蛋立即下架  邊個自私?
你呢一個月不停食食食   你D數值已經大過同石人好多  
咁你咪玩哂? 我呢個月唔買點  我呢三四年花的努力金錢都無用?
係你唔想再比仙丹吸引住不停買點同埋唔想人地食   
特顯自己永遠都無人追得上你?

===================================
到最後 有一個總結:
1 一係GAMEONE你就將粒仙丹永久上架,無可能呢個月唔買點就等於三四年努力和金錢投資白費(但做完我絕對相信無人會再買點上石同正自制 一定大量玩家同埋新玩家更加唔會加入)

2 立即定上限  同埋之前食多的人作出賠償  我唔理你點賠 人地真金白銀去食仙丹

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
kelvin4leung + 1 相當同意
浪跡天涯002 + 1 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

十分有趣  我見到有人話食仙丹同上石一樣

你地係唔係有理解障礙?
石有石位 雕文有都有雕文位 (你可以上10 ...
天下無狗 發表於 1-1-2012 18:10

好有道理 我都好想抗議 不過GAMEONE會聽先講 佢要殺雞取卵 拎左利益先
回復 支持 反對

我和天涯的想法一樣 我唔係想講食仙丹人士錯
錯就錯在GAMEONE出左呢粒仙丹
回復 支持 反對