打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] [台巨]拍賣購買前請留意價錢,小心玩家 【月瞳】(更新8/1)

我開呢個POST 原意都係想提醒,話比其他玩家有呢D野
係拍賣買封書之前要睇清楚價錢
如果你就咁打(封) 之後 ...
★CHeunG= 發表於 9-1-2016 14:31

本身我都唔識兩位玩家, 但係見樓主開大頻直斥人[騙子].
好似就有點兒過份.

首先人地冇擰支槍隊住你個頭叫你買, 而買野前睇清楚物品係買家責任.
家陣人地冇將粒封珠包裝到封書咁賣, 加上人地又冇文字上誤導你, 再者你個指標一點件物品連張圖都有埋都仲要睇錯?
咁只可以怪自己手腦不協調.

其次大家唔係文盲, 又唔係細路仔, 巨商唔係一隻要人捉住你手仔教你玩ga遊戲.
根本好多人出價有時係唔會跟所謂"市價", 咁唔可以因為佢賣得貴咁就話人地係騙子嫁ma?
如果係咁我放攤賣$3000/粒三色, 唔通周圍賣到$5000-$50000/粒個d玩家我就要開大頻話佢係騙子?

最後, 雖然呢位放封珠ga玩家動機係咩,想必大家心裡有數, 但係如果咁就定性人地為"騙子", 又係未過份誅心之論呢?
樓主開post提醒大家係好, 但係我唔認同咁就要開大頻不斷污衊人地係騙子.
回復 支持 反對

利申: 曾經因為主角負重唔夠而放天價[黑鐵塊]係拍賣等入倉儲料做米套(印象中係米套), 主要係集料一次過整.
回復 支持 反對