打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 針對近日多名老手新手開帖宣佈重玩/新加入 你地既反應係?

你突然間對呢2隻字咁認真嚇親我= ="
我純粹想帶出多角度思考呢樣野姐 天情哥似乎對此學科有其獨特見 ...
星空傳說 發表於 29-7-2013 13:14

通識科的目的係多元思考
但通識科的考試同答題技巧完全同目的相違背

你應該明的,..我吾打太多拉
回復

好過5治, 睇住D傻仔傻落去丫
不過更加凸顯D傻仔傻, 例如話淨睇新聞可以高分咁LA ...
foolruner 發表於 29-7-2013 13:12

有人說:玩外國單機遊戲可以從中學習大量英語
玩本地線上遊戲可以透過與他人交流討論 從中學習中文
無需在課堂上細心聆聽老師教導
即可在文憑試中考取最少5級成績
以上呢番說話 真係會有人信嫁 有人實踐緊嫁
回復

實踐緊, 仲同呀媽講緊
回復

通識科的目的係多元思考
但通識科的考試同答題技巧完全同目的相違背

你應該明的,..我吾打太多拉 ...
14588563 發表於 29-7-2013 13:18

教統局評卷準則孕育出今日既我地
不解釋 鴨仔們繼續被主人填進不必要的垃圾
回復

教統局評卷準則孕育出今日既我地
不解釋 鴨仔們繼續被主人填進不必要的垃圾 ...
星空傳說 發表於 29-7-2013 13:30

有D野(好似數學咁)係要用鴨仔式教育既, 而且好成功(睇下外國D中國/香港人既成績就知 )
不過香港有呢種鴨性, 睇D人將歷史講做背書科就知
響佢地腦海度5會有"資料分析", "邏輯(確定D資料係條問題問緊既野)", "用歷史目光睇歷史(有本書話秦始皇5夠民主喎 碌地)"

不過考評局都幾慘, D"言之成理便予給分"都比人鬧開, 講得清清楚楚又鬧
回復

巨商皮已收
利申:退巨人士
回復

真心問:系呢個post有份講巨商已死已收皮既人
你地可唔可以詳細D講解下原因呢?
一味只係識打巨商已死呢4隻字
只會顯出你實際腦裡仍然未經思考
一粒雲吞表面睇起黎層雲吞皮又白又滑 內裡原來只係一堆垃圾雜肉 膚淺也
真心問:巨商已死其實你地又真係明點解?識打出黎但其實只係一知半解
大家仲係諗住呢4隻字好順口好似好平凡冇咩特別咁 但邏輯上 你地唔覺得有奇怪?
皮又真係已收?收皮點解你真係夠膽講你知?你真係知個出處?原意?
順口常見並不等同可以混淆視聽
錯既概念一傳十 十傳百 後果係點你地明 唔多解釋
回復

一味只係識打巨商已死呢4隻字 ...
星空傳說 發表於 29-7-2013 23:14

外掛多過人,物價太貴,其實唔只巨商無人玩,樂古都無人玩,
巨商 都  防外掛 唔會,真係太多外掛,一隻GAME 太多外掛仲會好玩?
睇下D樂古會員LV 同人數就知  講真重玩,一定要買GAME錢囉,唔係既話點收兵升,唔通仲自己升?
如果 用錢,直接收AC 仲好...唔洗自己升 又好
回復

一味只係識打巨商已死呢4隻字 ...
星空傳說 發表於 29-7-2013 23:14

佢已死(一樣5解釋)
回復

外掛多過人,物價太貴,其實唔只巨商無人玩,樂古都無人玩,
巨商 都  防外掛 唔會,真係太多外掛,一隻GA ...
東東粒粒 發表於 30-7-2013 00:21

買AC好過升因為多人退, 多人退就係因為多人講
E個局面5係掛做成, 係D負能量做成既
回復