打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 由於超版Hellkite違規,故撤除巨商版管理權限及扣10000樂點

回復 19# chipmunk123

我都不覺得他的扣分方法果d等等有問題
更不覺得嚴謹有問題 佢的確好熱心管板
去搞活動 我睇過佢d帖 只能用"太牛"黎形容
根本我無遇過幾多個人可以去到呢種程度
確實係個人才 同時亦都會惹人忌才

不過不過 我又想反問下閣下
今次佢被處罰 大家可以有同情既位
但如果無呢位烈士去推翻
你認為H超版能有自省既機會嗎?
可以用塞翁失馬黎形容佢嗎?
以佢既材少 如果真心反思到自己有咩不足
日後 更加是飛黃騰達 ,我諗得咁正面
正因想反應你既負面
我更唔認為你係打手 果d幼稚野
但我希望 你識睇一個人優點同時 都要望下佢缺點
亦同時係 投訴者 投訴佢同時 都係欣賞佢的

今日見到商2人去商1 警告 投訴者
真係可悲 反映住現實權勢既借鏡已滲入網壇了
我倒只能慨嘆一下,,因為 ,確實是正常
H版在巨商版既功績同能力 好難搵到個與其相比
我嘗試代入Ron/閃靈角度
係佢係錯誤同才華中間找定點 確是難事
畢竟佢係為我地個壇盡忠 ,完全無收人工
呢種善事既人去邊度搵?
在職場 一個檔口 做到大佬 二佬 職級既人
都總會有d待遇/優惠 這是不能否定的
但在公平既社會當中 呢個透明度一定要極低
因為 公平 係由受到不公平對待既人提出爭取
所以我見到呢個結果 已經算係有晒交代
你總不能要個為你打江山 一招喪吧? 以後誰為你賣命了?
你總不能要眼看自己提攜既人投井也不顧吧
所以所以
大家算了吧  已經好大讓步了 。

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
LOVEJOEY=] + 1 說太好
FriendShip + 1 不解釋 說太好
C小旋風 + 1 讚 或許這次會吸收到經驗 詳盡回答 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

Hellkite這人我對佢沒乜感覺 是敵?不是!是友?也不是

雖然屢次給他扣分 多達數百分 但是總不能以報仇心理去對待人 冤冤相報何時了!

見佢能立樹於樂古多年 證明佢貢獻良多 沒錯佢真係好勤力去推好多活動比大家參加 更用盡腦汁推行新政策

但是佢未能樹於榜樣 會員打符號/圖片 扣分 警告多 之後可能更被禁言 雖然佢也犯了其中數項

做人不要去到咁盡 留有餘地 他日好相見!!!

佢見到會員呃分 不隻眼開隻眼閉 嚴厲去扣分<這點係佢優點 也是佢缺點 話佢唔識人情世故也行 但是如果個個版主都手下留情不扣分 那麼搵路人丙丁都做到呀 看場 誰人不識誰人不曉!!!佢都犯左呃分之罪分 這點使高層不能去做出處理 明白要一視同仁!!!

天子犯法與庶民同罪!!!BUT可能之後未必見到巨商樂古有人搞活動

人非聖賢,孰能無過:並不是所有人都是聖人或賢者,怎麼可能不會犯錯呢?意思是說人難免都會犯錯。

知過能改,善莫大焉:知道自己的錯誤並改正,就是莫大的善事了!

版主也有做錯的時候 但是人在高處 好多時身不由已 有時見唔到自己缺點 更沒人有告訴他的缺點

或許這次的借鏡 使佢在樂古其他區更上一層樓 或許心灰意冷 做一個只看場不做事的人!

側隱之心 人人皆有 是對是錯也可 已成過去 放手吧!!!

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
高貓 + 1 知過能改,善莫大焉

查看全部評分

回復 支持 反對

希望以後會員同版主之間可以多點溝通、提出意見。
這樣我們會明白有何不足,作出改善。
回復 支持 反對

由於超版 Hellkite 於巨商版違規,故撤除巨商版管理權限及扣10000樂點處理。
本人提醒各位會員有義務遵守版 ...
Ron 發表於 18-3-2013 21:52

我認為管理員應該詳細交代一下超版 Hellkite 於巨商版違返了什麼規定,要令到他連巨商版管理權限都被撤除呢?

老實講,我都試過推錯post被他扣過分,但我都無恨佢,因為是自己無留意版規~~~

難得有個人肯用心義務打理巨商版,活動都攪不少,話[撤]就[撤]好似太過兒戲,希望管理員清清楚楚交代一下吧~~~

最後,希望果d話見到天火下台就心涼ge人,唔好兔死狗烹,鳥盡弓藏咁涼薄吧~~~
指責他人的過錯有幾難?要求版主為巨商版付出的同時,你自己又為巨商版付出過什麼呢?
回復 支持 反對

天火所做既事我相信好多明眼人都睇得出,佢真係為左樂古付出好多時間去管理
因犯錯而被罰係應該 但係如果罰得太重就真係可惜了 功過相抵姐  正所謂凡事留一線 日後好相見....
回復 支持 反對

睇黎以後依個版冇咁多活動玩嚕
回復 支持 反對

回復 4# 刺客先生

革命未成功同志仍須努力
回復 支持 反對

戲如人生,人生如戲,放過別人,也是放過自己何必執著於一時之氣? ...
jacky123200 發表於 19-3-2013 01:11

不要把自己太當人看.也不要把別人太不當人看
回復 支持 反對

有心版主 就比格職 長期潛水版主就有得留
回復 支持 反對

不得不承認今次事件實在有太多加鹽加錯嘅人
老實說,把別人嘅缺點不停放大,卻把人優點埋沒,說得通?
再者,巨商版主之間本身就有不和,大概都在於大家在不同且對立嘅商團吧,至於是那幾位版主,很容易找到吧!

我只覺罪不至死,暫停於巨商版職務是一個好的解決方法,但我建議的是有限期暫停吧!好讓他反醒一下,而懲罰又不過於嚴苛

況且,不做事的版主大有人在,他們職務更應被革除啊!
回復 支持 反對