打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 由於超版Hellkite違規,故撤除巨商版管理權限及扣10000樂點

其實唔計他犯規的事,我不覺得他的扣分方法果d等等有問題,古語有云「治亂世,用重典」,他作為一個超版, ...
chipmunk123 發表於 18-3-2013 22:39

你係面書果位?
回復 支持 反對

佢的確做左好多野 或許放低巨商會對佢好過D
佢推行好多活動 又在交易區整多個活動 認為自己做錯就扣回分數 ...
C小旋風 發表於 18-3-2013 22:21

其實 版主們亦覺得 罪不至此 不過已經告一段落我於某帖亦說過畢竟是有會員連反違規,作出多次警告后亦無視,才會被處分的。
回復 支持 反對

惡有惡報0.0
回復 支持 反對

他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的
刺客先生 發表於 18-3-2013 21:55

他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的 <---內容精彩,有咩含意?
回復 支持 反對

他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的
commander2620 發表於 18-3-2013 22:56

我都想知.

不如將佢踢出版主之位.之後永久禁言.
甘樣.相信更多既樂古迷更開心.興奮
回復 支持 反對

他本身是一位盡責的版主,看過眾會員的普遍評價
都係認為佢處理手法太嚴緊,導致適得其反,這正正說明,他至少不是一位潛水版主,
但處理手法引起爭議,或許該革職的不是他而是其他人吧。

今次暫停天使火超版在巨商版其中一個因素,是基於佢自身回覆問題,
回覆少字的制度早已廢除,但作為超級版主,因為身居要職,故不能和會員們看齊,
對超級版主,這樣是不公平嗎?沒有辨法,的確是
這是我對他比較不滿地方

無論如何,管理手法又好,個人因素又好,我們一向主張以會員為本
我深信不會有想和會員對立的版主出現,因為這樣跟倒米沒分別。
而火的出發點是好,只是大家不接受,希望日後別在發生同類事情發生

並給往後的版主們作為借鑒參考,

若果會員有任何疑問亦可以到站務區裹反映!
回復 支持 反對

回復 21# y1637892

無錯
回復 支持 反對

回復  y1637892

無錯
chipmunk123 發表於 18-3-2013 23:01

生日快樂~~~
回復 支持 反對

執行者犯錯受到嚴重處分十分合理 不論他的功勞有多少 只能殺一儆百
規矩定了必須遵守 無人可以例外 會員要遵守 管理人員更加要遵守
會員都體諒超版的苦況 但如果持雙重標準處事 寬己嚴人 是問會員們會服嗎
功勞要記 但犯錯必須處罰
若繼續擔當巨商版的職務 只會令人覺得矛盾依然存在 事情只會更加嚴重
這是正正給我們一個好好反省的機會
回復 支持 反對

既然超版Hellkite暫時不得參與巨商版既事務,而大家又只系睇到佢只系扣分既一面,咁Hellkite系巨商版發過既一切活動帖,資訊帖等等都刪晒佢吧 同時亦都吾好搵第個版主抄返Hellkite出既活動啊 等巨商版變返之前幾個月先有次活動 如果吾系會變左講一套做一套 小心會員又系咁投訴。
超版都系人 只不過系比我地普通會員多一個身份 警察都系人 吾通警察吾會做爛仔野? 吾系既話攞正牌既爛仔呢個朵點有?  警察一星期都有日假放下變返普通人 超版冇架 一星期七日七日都系版主 可吾可以當超版有時系普通人咁呢? 佢回覆吾夠字咪跟佢版規扣返佢分囉
我冇針對任何人/職業 只系覺得有時做野系咪要做到咁盡呢? 呢頭又改簽名又要開個新AC去鬧個超版 連自己品格都冇埋 值吾值得?

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
0o風霜o0 + 1 中立人
C小旋風 + 1 舉例說明 捨已為人 中立人

查看全部評分

回復 支持 反對