打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【中秋‧小兔 VS 恐龍之戰】活動 - 集中討論帖

關閉 [複製鏈接]
葡萄人姐~_~ 算了吧
回復 支持 反對

我都覺得佢地係唔想人地抽--
回復 支持 反對

以下是個人意見,不代表版主或樂古立場。如果你覺得又長又悶,可以直接睇粗體綠字的資料。

有人發佈假消息其實有好多可疑之處…

1.為何所謂頭獎(四神獸石隨機抽一個)會比二獎(封書X3)差?
有人反駁過,係橙仔眼中無話邊一項正過邊一項,但有冇留意過,橙仔從來集中出限量既封書套裝,而不是神獸石套裝。
可見橙仔眼中,封書價值是高於神獸石。

2.未來改版對神獸的需求更大。
假若未來改版只局限於神獸玩家專用,相信神獸級下一層的玩家只有流失,不會增長。

3.其實麒麟要四本封書…
就算活動送你四神獸石加三本封書,你都要多一本封書先合到麒麟,結果成為很大誘因去引使玩家再買點抽封書。
(因為只係差一本封書,大量玩家的理想完美神獸200點麒麟就到手。)
其實陰謀論角度看,我不排除橙仔遲少少重推封書套裝,因為需求量甚高。
除左封書套裝,更會推出一系列所謂抽封書的福袋。

4.目前回響咁大,你覺得橙仔會留意唔到?
特別係FB、客服專線等等,每日百幾二百個(可能無咁多,廿幾三十個都未定?)電話問同一項事情都會發現事件嚴重性。
而且消息一出,好多玩家已經BACK UP活動內容、CAP圖做記錄隨時去投訴。
幾百蚊、少數人的話可能件事無咩人知、無人理;
但今次影響係過千蚊,大部份人,假如事件成事實,隨時比人搞上報紙都未定,影響公司。

5.始終虛擬物品只係一堆程式,可能打幾個字或者禁幾個掣你個角色就多幾樣野。
你覺得橙仔賺玩家咁多點數(HKD),重要出爾反爾的話,究竟最後邊個蝕得多?
好多人可能覺得係玩家蝕最多,但其實橙仔咁缺會蝕左未來既錢,因為玩家會怕歷史會重現,對所有點數物品有保留。

6.最後一點,其實我都覺得係最諷刺既一點…
點解一般中秋箱係頭獎,而高級中秋箱係二獎?高級會次等過一般咁搞笑?

值得研究的地方係…
係隨機一粒神獸石,還是四粒200神獸石?
依公告直看,我偏向後者多。
橙仔雖然係黑心,但它好少玩捉字眼遊戲。

評分

參與人數 4樂點 +1 Bravo! +4 收起 理由
Zhi:) + 1 我很贊同
6c03 + 1 + 1 精彩
ON999999 + 1 好多HKD戰士心聲
Hellkite + 1 精品文章

查看全部評分

回復 支持 反對

以下是個人意見,不代表版主或樂古立場。如果你覺得又長又悶,可以直接睇粗體綠字的資料。

有人發佈假消息 ...
Rebellion.KLC 發表於 1-10-2012 06:30

支持咪理班葡萄友
回復 支持 反對

有人發佈假消息 ...
Rebellion.KLC 發表於 1-10-2012 06:30

@@"認同
回復 支持 反對

有冇人開POST召集所有合神的面孔

等18號1齊合神
回復 支持 反對

影圖以防橙子走數。
回復 支持 反對

有人發佈假消息 ...

黑橙最多只係拖拖拖數 佢一次捉字眼 好難令到d人再買點
回復 支持 反對

放心大家 我sd左信了 佢都答左" 100%係 4個神石 " 我懶得影相 copy算

{我的問題}:我想問下 你地個"[活動] 中秋禮物箱子(不可交易) x 5個" 是必定獲得 4個200神獸石 還是 4個選1個? 謝謝!

{如下}:回覆時間: 2012/10/1 下午 01:30:00        回覆人員: 客服1105
親愛的會員您好:

【以下是針對您提出的問題所作的回覆】
有關閣下的查詢,如閣下符合活動要求,是可以得到4個神獸石的。
謝謝您的來信及支持!

香港遊戲橘子客戶服務部
如有任何查詢,歡迎電郵到我們的客服信箱與我們聯絡!
客服熱線:(852)3711-5511
客服傳真:(852)2169-8799

Have a good Game!
回復 支持 反對

放心大家 我sd左信了 佢都答左" 100%係 4個神石 " 我懶得影相 copy算

{我的問題}:我想問下 你地個"[活動]  ...
乂冰之魂乂 發表於 1-10-2012 19:59

合完帶我升
回復 支持 反對