查看: 25575|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 法師/坐騎問題 高手請進

我是一個低 lv 法師 ....
龜速升中 ..................

我有一個問題在煩惱
在升lv 中,
許多時都會遇到一些抵抗火或冰的怪
我怕點了天副那些怪都會對我不利
所以到了至今 .........................還沒點天副
還有衝動想點祕法 [[bao_35]]
現在我看到比我低lv 或同lv 的人也比我殺的快
我知道我不點天副是不行的了
請高手教導 (可以給我一個升lv 天副嗎 ? )

另外
我到至今也買不了坐騎 (我得 15G ) [ 專業技能超食錢 ]
我和隊友集合時 ,
只是用跑 + 閃前的過去
他們都厭我慢.......... 不等我 [[bao_29]]

請問高手們有没有快速的找錢方法?

thx , 各位高手 !

回復

那你應該4X的法師吧~

還沒點天副呢~

火法攻高[真係唔係講笑],但可能易死,

冰法攻雖比火法低,但補命一流,無咁易死

至於秘法....................................好少人玩秘法的  

[ 專業技能超食錢 ]    請問你的專業技能是啥?是附魔嗎?

想賺多D g,我建議雙採吧eg.專業技能是 採礦 & [笀]皮

採礦可得銅礦[最低級的] 可放到ah賣2~3G 呢;P

再打多D副本,刷裝拎去ah賣也是方法;P

+油+油

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
bebe456 + 3 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

通常法c 1-50lv都係冰秘...到50lv之後因為有時要打火元素所以轉火秘  到60lv先轉番
回復 支持 反對

我真係好想知點樣唔點天賦都捱到40lv   =口="......

你d fd見你冇點天賦冇話你 ge咩@@?

定還是你地圍內都唔點天賦=口=...

樓上班友仔剩係識講咩系咩系..

比個天賦人睇啦

如果你想升得快,先點純火

http://www.wowtaiwan.com.tw/info/classes/bc-mage/talents.asp?0000000000000000000000055523201030033105312010000000000000000000000

升到咁上下就自己玩下天賦模擬器

火法的話

60前裝備屬性智力>耐力>法傷>精神

60後法傷=法爆>智力>耐力>命中=穿透>精神

70後法爆>命中=法傷=穿透>智力>精神>耐力

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
bebe456 + 3 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

多謝各位高手的建議

我D錢開始返黎啦
不過因為升咗 lv 要學技能 / 專業技能學整新野
D錢迅間無曬…….

專業技能我唔多想刪
因為兩個都係 200 up
唔想半途而廢……..

近排我成日去副本………不過係影牙,剃刀 過D
其他過D…….無人組
法師好難找到人組……法師通街都係
我想請問一下
適合大約40幾的副本有甚麼 ?

另外我想問
用火打火元素 火元素唔係會抵抗嫁咩 ?
淨係開火盾還是怎麼樣?
請原諒我的無知……

唔點天副捱到宜家真是要命
所以我比同 升得慢…
我決定點天副 !
已經有n個人話過我的了
好似淨係得我無點…….
回復 支持 反對

用火打火元素 火元素唔係會抵抗嫁咩 ?             點會= = ...

適合大約40幾的副本有甚麼 ?     祖爾法拉克[43~54] 或 瑪拉頓[40~58] 吧  

法師好難找到人組……法師通街都係     那你主動去組人打副本,不就解決了嗎
回復 支持 反對

原來真是行的[[bao_36]]
因為我之前用冰(寒冰/冰维/冰腳)打水元素 佢免疫[[bao_27]]
我根本打佢唔入……
我以為會有同樣情況出現………..

我組人 人地唔采我[[bao_29]]
我之前41lv既時候
D任務做曬 差幾格升
果陣無野做
想幫下人解任
我組左個36lv聖騎
問佢解緊咩任
佢粒聲都唔出離左隊[[bao_29]]
連遂幾個都係咁 ( 小D …獵人…..薩滿 )
唔通唔點天賦真係罪 ?![[bao_35]]
回復 支持 反對

:L

那你點了天賦了嗎?

連遂幾個都係咁 ( 小D …獵人…..薩滿 )                   係你時運低啫

因為我之前用冰(寒冰/冰维/冰腳)打水元素 佢免疫    這是正常的,可能你唔夠lv

那你現在??lv  
回復 支持 反對

唔點天賦的確是罪........
整體傷害差不多是少了一倍
所以無論如何快點天賦
你說怕點了某個天賦會被某種怪抵抗掉
這個擔心是無必要的,因為這是法師的悲哀,所有法師面對同系的元素怪只能轉另一種法術攻擊(攻擊力自然大幅下滑)
只是像水跟火元素怪物相對上並不多,壓根兒不用理會.....

錢啊~萬惡的錢啊
點了天賦學會ae你不會怨沒有錢買60%坐騎的了........
回復 支持 反對

怪不得沒有人肯組我[[bao_29]]
我還沒點天賦[[bao_35]]
因為近排測驗唔打得…………[[bao_29]]
我會盡快點天賦…….一上線就點

不過宜家點打怪?[[bao_26]]
我之前未點天賦係咁打的:
寒冰 →火球 →火衝 →冰維 →冰腳 →寒冰 →火球 →火衝 →冰維
仲未死就奧爆[[bao_48]]

淨係宜家照返這個方法打 ?

還有…….
我想問……..
甚麼是 ae ?[[bao_26]]

至於 lv ….
就快 45[[bao_35]]
龜速升中[[bao_34]]

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
bebe456 + 2 加油,多點來樂古

查看全部評分