樂古Nakuz

標題: 由於超版Hellkite違規,故撤除巨商版管理權限及扣10000樂點 [打印本頁]

作者: Ron    時間: 18-3-2013 21:52
標題: 由於超版Hellkite違規,故撤除巨商版管理權限及扣10000樂點
由於超版 Hellkite 於巨商版違規,故撤除巨商版管理權限及扣10000樂點處理。
本人提醒各位會員有義務遵守版規,否則不應在本版發言。

Ron
樂古管理員
2013年3月18日
作者: tom1994915    時間: 18-3-2013 21:54
突然覺得佢好慘
作者: 若妍`    時間: 18-3-2013 21:54
終於下台  拍手
作者: 刺客先生    時間: 18-3-2013 21:55
他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的
作者: 潛龍卍勿用    時間: 18-3-2013 21:55
終於有人治到
作者: kamyuwong    時間: 18-3-2013 21:56

謝謝管理員!
可惜對方還是超版
作者: LOVEJOEY=]    時間: 18-3-2013 21:59
他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的
刺客先生 發表於 18-3-2013 21:55

姐系只系罰扣10000樂點
作者: 若妍`    時間: 18-3-2013 22:00
回復 4# 刺客先生

故撤除巨商版管理權限

咁即係點
作者: Ron    時間: 18-3-2013 22:01
回復  刺客先生

故撤除巨商版管理權限

咁即係點
若妍` 發表於 18-3-2013 22:00

巨商任何事務不得插手
作者: 夢一場    時間: 18-3-2013 22:03
感謝兩位壇主公平處理
作者: 若妍`    時間: 18-3-2013 22:07
回復 9# Ron

感謝感謝..終於有這一天
作者: doggoddoggod    時間: 18-3-2013 22:10
可憐
作者: chipmunk123    時間: 18-3-2013 22:14
會員只係針對他如何扣分,如何犯規。
人非聖賢,孰能無過。
縱然如此,巨商大部份的職務也是由他負責的。
大家只記下他的過錯,無形間埋沒了他的功勳了。
只能說一切也是衝動及遺憾。
作者: 丫榮§    時間: 18-3-2013 22:18
回復 13# chipmunk123
你講到我唔知應該用咩形容詞黎形容 ...
作者: C小旋風    時間: 18-3-2013 22:21
人非聖賢,孰能無過。
縱然如此,巨商大部份的職務也是由他負責的。 ...
chipmunk123 發表於 18-3-2013 22:14

佢的確做左好多野 或許放低巨商會對佢好過D
推行好多活動 又在交易區整多個活動 認為自己做錯就扣回分數

只係現在多人退巨 唔好將D野 掉佢身上 他有錯也有可憐的地方 我屬於中立
雖然佢扣左我成百幾分 咁我唔會搵佢錯處
PS.此事已完
作者: FriendShip    時間: 18-3-2013 22:22
對樂古改觀
作者: Ming.L    時間: 18-3-2013 22:23
人非聖賢,孰能無過。
縱然如此,巨商大部份的職務也是由他負責的。 ...
chipmunk123 發表於 18-3-2013 22:14

終於有位局外人,講句公道說話..替天火感動
作者: SZEYU`    時間: 18-3-2013 22:26
爽 我推錯po都要封我ac a_a 佢都有今日
作者: chipmunk123    時間: 18-3-2013 22:39
其實唔計他犯規的事,我不覺得他的扣分方法果d等等有問題,古語有云「治亂世,用重典」,他作為一個超版,有時好多野真係身不由己,好心為塊版好,反而比人當左衰人咁辧,好不明白點解會員們的思考層面咁低。

政策太嚴謹了,有會員會想,有必要嗎? 其實是有必要的,引致這些政策推行的原因皆因會員不自律,沒有會員不自律,政策自然較寬鬆,皆是會員自討苦吃。
<<左傳>>有云:「政寬則民慢,慢則糾之以猛」
意思是:政策過於寬鬆,百姓就會輕慢,傲視,要解決這些問題,方法就是用嚴厲的政策來糾正。

我不是偏幫任何人,只是希望大家在投訴的同時,想清楚對方是否真係一無事處。
看來會員也不太理智,一次便埋沒了別人所有的功績。

好心為左塊版好,整頓風氣,最後竟落得被解除巨商版的管理權限。
作者: chipmunk123    時間: 18-3-2013 22:44
回復 17# Ming.L

在局外人的立場,只是冷靜分析當前形勢,不想會員埋沒了他的功勞。
作者: y1637892    時間: 18-3-2013 22:51
其實唔計他犯規的事,我不覺得他的扣分方法果d等等有問題,古語有云「治亂世,用重典」,他作為一個超版, ...
chipmunk123 發表於 18-3-2013 22:39

你係面書果位?
作者: Ming.L    時間: 18-3-2013 22:52
佢的確做左好多野 或許放低巨商會對佢好過D
佢推行好多活動 又在交易區整多個活動 認為自己做錯就扣回分數 ...
C小旋風 發表於 18-3-2013 22:21

其實 版主們亦覺得 罪不至此 不過已經告一段落我於某帖亦說過畢竟是有會員連反違規,作出多次警告后亦無視,才會被處分的。
作者: 一放到底    時間: 18-3-2013 22:53
惡有惡報0.0
作者: commander2620    時間: 18-3-2013 22:56
他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的
刺客先生 發表於 18-3-2013 21:55

他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的 <---內容精彩,有咩含意?
作者: 小南.    時間: 18-3-2013 23:01
他是遊戲區超級版主
仍然可以管理巨商的
commander2620 發表於 18-3-2013 22:56

我都想知.

不如將佢踢出版主之位.之後永久禁言.
甘樣.相信更多既樂古迷更開心.興奮
作者: 閃靈*    時間: 18-3-2013 23:01
他本身是一位盡責的版主,看過眾會員的普遍評價
都係認為佢處理手法太嚴緊,導致適得其反,這正正說明,他至少不是一位潛水版主,
但處理手法引起爭議,或許該革職的不是他而是其他人吧。

今次暫停天使火超版在巨商版其中一個因素,是基於佢自身回覆問題,
回覆少字的制度早已廢除,但作為超級版主,因為身居要職,故不能和會員們看齊,
對超級版主,這樣是不公平嗎?沒有辨法,的確是
這是我對他比較不滿地方

無論如何,管理手法又好,個人因素又好,我們一向主張以會員為本
我深信不會有想和會員對立的版主出現,因為這樣跟倒米沒分別。
而火的出發點是好,只是大家不接受,希望日後別在發生同類事情發生

並給往後的版主們作為借鑒參考,

若果會員有任何疑問亦可以到站務區裹反映!
作者: chipmunk123    時間: 18-3-2013 23:01
回復 21# y1637892

無錯
作者: y1637892    時間: 18-3-2013 23:05
回復  y1637892

無錯
chipmunk123 發表於 18-3-2013 23:01

生日快樂~~~
作者: s2003045    時間: 18-3-2013 23:08
執行者犯錯受到嚴重處分十分合理 不論他的功勞有多少 只能殺一儆百
規矩定了必須遵守 無人可以例外 會員要遵守 管理人員更加要遵守
會員都體諒超版的苦況 但如果持雙重標準處事 寬己嚴人 是問會員們會服嗎
功勞要記 但犯錯必須處罰
若繼續擔當巨商版的職務 只會令人覺得矛盾依然存在 事情只會更加嚴重
這是正正給我們一個好好反省的機會
作者: 尐豪    時間: 18-3-2013 23:10
既然超版Hellkite暫時不得參與巨商版既事務,而大家又只系睇到佢只系扣分既一面,咁Hellkite系巨商版發過既一切活動帖,資訊帖等等都刪晒佢吧 同時亦都吾好搵第個版主抄返Hellkite出既活動啊 等巨商版變返之前幾個月先有次活動 如果吾系會變左講一套做一套 小心會員又系咁投訴。
超版都系人 只不過系比我地普通會員多一個身份 警察都系人 吾通警察吾會做爛仔野? 吾系既話攞正牌既爛仔呢個朵點有?  警察一星期都有日假放下變返普通人 超版冇架 一星期七日七日都系版主 可吾可以當超版有時系普通人咁呢? 佢回覆吾夠字咪跟佢版規扣返佢分囉
我冇針對任何人/職業 只系覺得有時做野系咪要做到咁盡呢? 呢頭又改簽名又要開個新AC去鬧個超版 連自己品格都冇埋 值吾值得?
作者: 滿天星    時間: 18-3-2013 23:18
既然超版Hellkite暫時不得參與巨商版既事務,而大家又只系睇到佢只系扣分既一面,咁Hellkite系巨商版發過既 ...
尐豪 發表於 18-3-2013 23:14

我諗會員睇到架啦 而家犯規會扣100分 所以唔好連帖啦
作者: chipmunk123    時間: 18-3-2013 23:19
會員好快就會意識到自己今天所做的事是錯的。
作者: 尐豪    時間: 18-3-2013 23:28
回復 31# 滿天星

吾好意思 用緊電話線上網 吾知做咩LAG左幾分鐘~吾該晒幫刪

回主題
講真如果話系佢設立D版規多搞到大家吾中意既
點解吾去反對下D法律令到你吾可以做垃圾蟲,要罰千五蚊?
如果話佢系團帖到好似灌水 又有冇睇清楚佢回既野系咪有意義呢? CAP圖個D只系CAP佢一個人既回覆 就算系短回 系咪就系灌水呢?
A君系團帖到話:約戰齊打王妃 今晚12點王妃到等
B君回:我到
咁等吾等於灌水?
作者: 夢一場    時間: 18-3-2013 23:38
超版更應以身作則,帶頭做好份內事,
規矩立了自己不守,強逼會員守,
的確很有把握攪好風氣,這是大部份會員反對的動音,
服與不服,要觀於執法本身言行。
而基於Hellkite的工作,請問難度高於制造火箭嗎?
單是扣分禁言就已經是機械式管理,
但是我欣賞Hellkite的認真,幾乎大部份時間都投入管理樂古中,
關帖推帖禁言扣分都是首當其衝,首屈一指。
可是要攪好一個版,不是單單靠一人的努力就可以成事,
正所謂修身齊家治國平天下。
如果想做到大同世界,先要由自己開始,自己做好後,
再推至家庭,隨後再推進到整個家族,再推進到國家,再到全世界。
人沒有完美,正如獨裁者有權力卻得不到民心一樣。
見賢思齊,見不賢而內自省,
意思就是告訴大家看到別人的優點,要學習,發現別人有錯,
就把它當作一面鏡子,作為改進自己,追求進步的警惕。
至於其他管理方面,大家有不同意見,觀點與角度,我沒有義務去給什麼意見,
只是希望大家不要死忠自己的權力,絕對的權力絕對令人腐化,
要看一個人,有很點方面可以看,今時今日我不想作無謂理論。
但一個人令到多人討厭就必須明對自己的過失去改善,自以為是永遠都是一隻井底之蛙,
又正如大家會說FB等的媒體令到討論區人流下降一樣,
但是只要討論區能跟著時代的步伐改進創新,會員對壇有歸屬感,討論區絕不是夕陽工業,
重要的一點是看有沒有人肯去多些聆聽四面八方的意見,及會員的心聲,
往往有人將重心偏放於一個人身上,只會適得其反,始終群體的努力才是對壇健康的進步及成長!!!
多謝收看。
作者: dddkap    時間: 18-3-2013 23:43
其實唔計他犯規的事,我不覺得他的扣分方法果d等等有問題,古語有云「治亂世,用重典」,他作為一個超版, ...
chipmunk123 發表於 18-3-2013 22:39

你比喻樂古巨商情況為亂世恰當嗎?事實上開貼既人數愈來愈少,
有需要用到高壓手段管理,而非鼓勵會員交流? 再此下去,就會成為
夕陽論壇。

會員的思考層面低/不理智?事實上這不是第一次的投訴了,超版
跟會員一直沒有良好溝通,當然會產生矛盾,怎能把責任全歸於會員?

一個地方沒反對聲音並不代表和平,只因人民對該地方心灰意冷
而省得理或他們根本沒發聲的權利,如今看到很多會員都出來發聲,
管理員更虛心接納意見和公正處理事件,豈不是一件好事?

無疑超版付出大量時間同心血為樂古巨商貢獻逾十年,我相信沒人
會忘記他過往的功績,可是他近年的管理方式實在太嚴緊,令普遍會員
難以忍受,只能說他好心做壞事。他是一個勤力的超版,但不是一個深
得民心的管理者。
作者: 0o風霜o0    時間: 18-3-2013 23:51
呢次真係熱烈地彈琴熱烈地唱
作者: 尐豪    時間: 19-3-2013 00:04
回復 35# dddkap

你是在講緊今時今日既香城嗎?
作者: gary.hiro    時間: 19-3-2013 00:04
呢次真係熱烈地彈琴熱烈地唱
0o風霜o0 發表於 18-3-2013 23:51

巨商無挂就真係熱烈地彈琴熱烈地唱.因玩巨商才到nakuz.
我不是因nakuz 才玩巨商
作者: dddkap    時間: 19-3-2013 00:08
回復  dddkap

你是在講緊今時今日既香城嗎?
尐豪 發表於 19-3-2013 00:04

係...今日既香城同樂古情況差唔多,狼英都有料,但佢d措施
未必利民...
作者: C小旋風    時間: 19-3-2013 00:21
回復  滿天星

吾好意思 用緊電話線上網 吾知做咩LAG左幾分鐘~吾該晒幫刪

回主題
講真如果話系佢設立D版 ...
尐豪 發表於 18-3-2013 23:28

見你做人處事都好好 建議你去寫一篇文章申請巨商版主 為我地搞活動
作者: 尐豪    時間: 19-3-2013 00:31
見你做人處事都好好 建議你去寫一篇文章申請巨商版主 為我地搞活動 ...
C小旋風 發表於 19-3-2013 00:21

閣下抬舉了,我只系個過路人 只系有時上樂古睇下巨商有咩事發生 始終都有4年時間玩過下巨商 放吾低~如果話服務大家,本人真系無能為力,一黎冇玩巨商一段時間;二黎閒人比較適合我
至於話活動個方面,諗頭大家都有,現任既版主我相信只要您同佢地提出下意見,可行既我深信佢地會為您地服務
作者: Bro2012    時間: 19-3-2013 00:32
你比喻樂古巨商情況為亂世恰當嗎?事實上開貼既人數愈來愈少,
有需要用到高壓手段管理,而非鼓勵會 ...
dddkap 發表於 18-3-2013 23:43

(1)你所說的「治亂世,用重典」?

現在討論區如何亂世? 請問亂世的意思是什麼? 是人流大減嗎?
那麼為什麼要在討論區上用重典? 會員自由討論也要用"重典" 管制嗎?  

英國普通警察是不攜帶武器的,因為武器的潛在危險以及攜帶武器的進攻性形象使公眾難於接受。
http://big5.cri.cn/gate/big5/gb.cri.cn/9523/2006/05/22/421@1054850.htm
可以討論下英國CASE

(2)<<左傳>>有云:「政寬則民慢,慢則糾之以猛」
意思是:政策過於寬鬆,百姓就會輕慢,傲視,要解決這些問題,方法就是用嚴厲的政策來糾正。

請問討論區上的情況是否和春秋時期,戰火連天情景相似?
另外由邏輯上看,是否非黑即白? 嚴厲的政策>守法  寬鬆>輕慢,傲視 兩者必然成立??

(3)好心為塊版好,反而比人當左衰人咁辧,好不明白點解會員們的思考層面咁低。
依你所言,
二戰時期,希特勒主張優生學,認為德意志民族比猶太人優越,殺了1100萬人。他同樣好心為德國好,反而比人當左衰人咁辧,好不明白點解全世界的思考層面咁低?

(4)我不是偏幫任何人,只是希望大家在投訴的同時,想清楚對方是否真係一無事處。

是其是,非其非。 這次犯錯就是犯錯,別人是否一次便埋沒了他所有的功績已經是後話。

我諗返起一個名言
A little learning is a dangerous thing.
最後,我只係講我只想正視討論的方向,別無他意。
作者: 小武xd    時間: 19-3-2013 00:34
哈哈   佢都有今日
作者: 傲邪一少    時間: 19-3-2013 00:34
其實我就覺得有d悲哀- -
我自問就冇點犯過版規
公道講句.
h超版只是不得人心.
沒有太過於隻眼開隻眼閉.
就致不少會員對佢不滿
我可能重重覆覆玩巨商同樂古
吾係因為一件事都吾知道h超版咁紅既原因
而且認真講句
人誰無錯?
就因為不得人心.惹起眾怒.就被處分.
我亦吾係專登話護h超版
我明.佢都有錯有責任

當然佢冇接受各會員既意見
或不懂打好關係
再處理不少巨商版務問題,惹起非議
致不少會員懷恨在心
anyway,點都好啦
當一次教訓,我相信
沒有永遠的對,也沒有永遠的錯
只是各持己見
我都吾希望一點既犯錯/知法犯法
就末殺一個人既功勞
正所謂,冇功都有勞
希望各會員,因此事後
對H超版有不同的看法.不只是一面倒

本人純以自己角度及認知去發表言論
若有得罪,請多多包涵
作者: 小武xd    時間: 19-3-2013 00:38

當天種下的"恩"
今日承受既"果"

只是冇左巨商既管理權個"果"
咪算罰得小,仲有超版做~
作者: dddkap    時間: 19-3-2013 00:41

現在討論區如何亂世? 請問亂世的意思是什麼? 是人流大減嗎?
那麼 ...
Bro2012 發表於 19-3-2013 00:32

你引錯人,不過論據十分充足
作者: jacky123200    時間: 19-3-2013 00:49
其實我就覺得有d悲哀- -
我自問就冇點犯過版規
公道講句.
h超版只是不得人心.
沒有太過於隻眼開隻眼閉.
就 ...
傲邪一少 發表於 18-3-2013 16:34

認同!我都曾經俾佢扣過分,禁過言,不過都係因為自己有錯,唔睇版規
雖然佢係有錯,但係佢既努力相信大家都有眼見!
活動搞得唔錯其實,有活動已經好過冇,唔通想人地好似橙咁,咩都唔搞,唔理,先係最好?
佢只係比較嚴,或者講清楚D係對人嚴對己寬,但人誰無過!,其實管理一個版真係唔易,只係佢唔係好識搞好關係!
我亦覺得今次的結果都合理 (撤除巨商版管理權限及扣10000樂點) , 無需要再加重!
或者佢改過後,會係一個更好更好的版主!
作者: Bro2012    時間: 19-3-2013 00:51

那麼為什麼要在討論區上用重典? 會員自由討論也要用"重典" 管制嗎?  

英國普通警察是不攜帶武器的,因為武器的潛在危險以及攜帶武器的進攻性形象使公眾難於接受。
http://big5.cri.cn/gate/big5/gb.cri.cn/9523/2006/05/22/421@1054850.htm
可以討論下英國CASE

(2)<<左傳>>有云:「政寬則民慢,慢則糾之以猛」

請問討論區上的情況是否和春秋時期,戰火連天情景相似?
另外由邏輯上看,是否非黑即白? 嚴厲的政策>守法  寬鬆>輕慢,傲視 兩者必然成立??

(3)好心為塊版好,反而比人當左衰人咁辧,好不明白點解會員們的思考層面咁低。
依你所言,
二戰時期,希特勒主張優生學,認為德意志民族比猶太人優越,殺了1100萬人。他同樣好心為德國好,反而比人當左衰人咁辧,好不明白點解全世界的思考層面咁低?

(4)我不是偏幫任何人,只是希望大家在投訴的同時,想清楚對方是否真係一無事處。

是其是,非其非。 這次犯錯就是犯錯,別人是否一次便埋沒了他所有的功績已經是後話。

我諗返起一個名言
A little learning is a dangerous thing.
最後,我只係講我只想正視討論的方向,別無他意。
作者: 傲邪一少    時間: 19-3-2013 01:05
回復 47# jacky123200

認同
而且對於不少人幸災樂禍或
感到快意.
我認為並沒有什麼問題
始終你得罪或惹起眾怒
就預左有這樣的結果出現
而且幸災樂禍,也是對H超版的處分
感到滿意.
對於落井下石
雖然我認為沒有什麼大不了

一件事情發生有多種心態出現很正常
亦明白人非聖賢
就算聖賢也有錯

但我都希望不要太過於落井下石
或不滿意RON管理員的做法

始終你講你有道理
我講我有道理
人地講有人地既道理

做人何必太執著?
作者: jacky123200    時間: 19-3-2013 01:11
回復  jacky123200

認同
而且對於不少人幸災樂禍或
感到快意.
我認為並沒有什麼問題
始終你得罪或惹起眾 ...
傲邪一少 發表於 18-3-2013 17:05

戲如人生,人生如戲,放過別人,也是放過自己何必執著於一時之氣?
作者: 高貓    時間: 19-3-2013 01:28
回復 19# chipmunk123

我都不覺得他的扣分方法果d等等有問題
更不覺得嚴謹有問題 佢的確好熱心管板
去搞活動 我睇過佢d帖 只能用"太牛"黎形容
根本我無遇過幾多個人可以去到呢種程度
確實係個人才 同時亦都會惹人忌才

不過不過 我又想反問下閣下
今次佢被處罰 大家可以有同情既位
但如果無呢位烈士去推翻
你認為H超版能有自省既機會嗎?
可以用塞翁失馬黎形容佢嗎?
以佢既材少 如果真心反思到自己有咩不足
日後 更加是飛黃騰達 ,我諗得咁正面
正因想反應你既負面
我更唔認為你係打手 果d幼稚野
但我希望 你識睇一個人優點同時 都要望下佢缺點
亦同時係 投訴者 投訴佢同時 都係欣賞佢的

今日見到商2人去商1 警告 投訴者
真係可悲 反映住現實權勢既借鏡已滲入網壇了
我倒只能慨嘆一下,,因為 ,確實是正常
H版在巨商版既功績同能力 好難搵到個與其相比
我嘗試代入Ron/閃靈角度
係佢係錯誤同才華中間找定點 確是難事
畢竟佢係為我地個壇盡忠 ,完全無收人工
呢種善事既人去邊度搵?
在職場 一個檔口 做到大佬 二佬 職級既人
都總會有d待遇/優惠 這是不能否定的
但在公平既社會當中 呢個透明度一定要極低
因為 公平 係由受到不公平對待既人提出爭取
所以我見到呢個結果 已經算係有晒交代
你總不能要個為你打江山 一招喪吧? 以後誰為你賣命了?
你總不能要眼看自己提攜既人投井也不顧吧
所以所以
大家算了吧  已經好大讓步了 。
作者: C小旋風    時間: 19-3-2013 01:56

Hellkite這人我對佢沒乜感覺 是敵?不是!是友?也不是

雖然屢次給他扣分 多達數百分 但是總不能以報仇心理去對待人 冤冤相報何時了!

見佢能立樹於樂古多年 證明佢貢獻良多 沒錯佢真係好勤力去推好多活動比大家參加 更用盡腦汁推行新政策

但是佢未能樹於榜樣 會員打符號/圖片 扣分 警告多 之後可能更被禁言 雖然佢也犯了其中數項

做人不要去到咁盡 留有餘地 他日好相見!!!

佢見到會員呃分 不隻眼開隻眼閉 嚴厲去扣分<這點係佢優點 也是佢缺點 話佢唔識人情世故也行 但是如果個個版主都手下留情不扣分 那麼搵路人丙丁都做到呀 看場 誰人不識誰人不曉!!!佢都犯左呃分之罪分 這點使高層不能去做出處理 明白要一視同仁!!!

天子犯法與庶民同罪!!!BUT可能之後未必見到巨商樂古有人搞活動

人非聖賢,孰能無過:並不是所有人都是聖人或賢者,怎麼可能不會犯錯呢?意思是說人難免都會犯錯。

知過能改,善莫大焉:知道自己的錯誤並改正,就是莫大的善事了!

版主也有做錯的時候 但是人在高處 好多時身不由已 有時見唔到自己缺點 更沒人有告訴他的缺點

或許這次的借鏡 使佢在樂古其他區更上一層樓 或許心灰意冷 做一個只看場不做事的人!

側隱之心 人人皆有 是對是錯也可 已成過去 放手吧!!!
作者: 西藏之神    時間: 19-3-2013 06:37

希望以後會員同版主之間可以多點溝通、提出意見。
這樣我們會明白有何不足,作出改善。
作者: forevercat    時間: 19-3-2013 08:37
由於超版 Hellkite 於巨商版違規,故撤除巨商版管理權限及扣10000樂點處理。
本人提醒各位會員有義務遵守版 ...
Ron 發表於 18-3-2013 21:52

我認為管理員應該詳細交代一下超版 Hellkite 於巨商版違返了什麼規定,要令到他連巨商版管理權限都被撤除呢?

老實講,我都試過推錯post被他扣過分,但我都無恨佢,因為是自己無留意版規~~~

難得有個人肯用心義務打理巨商版,活動都攪不少,話[撤]就[撤]好似太過兒戲,希望管理員清清楚楚交代一下吧~~~

最後,希望果d話見到天火下台就心涼ge人,唔好兔死狗烹,鳥盡弓藏咁涼薄吧~~~
指責他人的過錯有幾難?要求版主為巨商版付出的同時,你自己又為巨商版付出過什麼呢?
作者: leemanex    時間: 19-3-2013 10:06
天火所做既事我相信好多明眼人都睇得出,佢真係為左樂古付出好多時間去管理
因犯錯而被罰係應該 但係如果罰得太重就真係可惜了 功過相抵姐  正所謂凡事留一線 日後好相見....
作者: doggoddoggod    時間: 19-3-2013 10:16

睇黎以後依個版冇咁多活動玩嚕
作者: chipanff    時間: 19-3-2013 12:35
回復 4# 刺客先生

革命未成功同志仍須努力
作者: 傲邪一少    時間: 19-3-2013 12:37
戲如人生,人生如戲,放過別人,也是放過自己何必執著於一時之氣? ...
jacky123200 發表於 19-3-2013 01:11

不要把自己太當人看.也不要把別人太不當人看
作者: X_Wind    時間: 19-3-2013 13:21

有心版主 就比格職 長期潛水版主就有得留
作者: gary1434    時間: 19-3-2013 13:53
不得不承認今次事件實在有太多加鹽加錯嘅人
老實說,把別人嘅缺點不停放大,卻把人優點埋沒,說得通?
再者,巨商版主之間本身就有不和,大概都在於大家在不同且對立嘅商團吧,至於是那幾位版主,很容易找到吧!

我只覺罪不至死,暫停於巨商版職務是一個好的解決方法,但我建議的是有限期暫停吧!好讓他反醒一下,而懲罰又不過於嚴苛

況且,不做事的版主大有人在,他們職務更應被革除啊!
作者: 閃靈*    時間: 19-3-2013 16:04
你們很棒!

借天使火件事,見到不少會員勇於發表唔同的意見,
巨商經歷到現在有10年,仍能歷久不衰,
到了現在還能繼續堅持,實屬難得!
這點是我們安慰的事情
作者: 14588563    時間: 20-3-2013 21:53
有心版主 就比格職 長期潛水版主就有得留
X_Wind 發表於 19-3-2013 13:21

無人知道如何量化"潛水"一詞
作者: X_Wind    時間: 21-3-2013 00:15
無人知道如何量化"潛水"一詞
14588563 發表於 20-3-2013 13:53

唔明阿 GOOGLE下囉 http://lmgtfy.com/?q=%E6%BD%9B%E6%B0%B4
作者: 滿天星    時間: 21-3-2013 02:09
唔明阿 GOOGLE下囉
X_Wind 發表於 21-3-2013 00:15

潛水怕屈機
作者: Ming.L    時間: 21-3-2013 02:21
回復 51# 高貓

其實果位商2人 只係借刀

傲楓伯樂 本人係我

帳號只係係商二開左 我上個月回來巨商玩開的 商一、商三都沒開

可能借刀既會員認為咁樣做 可以將所有版主趕走

得到佢地一個理想既論壇 又或者佢係想係巨商入面觸發戰爭

好可惜 佢唔成功 認識我既朋友都知我份人係點

同埋樂古始終係樂古 版主們亦唔想巨商版被其他論壇的風氣及文化渲染

希望會員們自覺 我們巳經多翻作出忍讓

其實事情巳經告一段落

希望大家比個機會H超版 繼續係其他版塊發揮佢既潛能 為會員服務
作者: 剎月乂    時間: 22-3-2013 00:59
學古典,應該要看這個帖。
作者: 傻b||    時間: 22-3-2013 02:55
作者: Ming.L    時間: 22-3-2013 03:23
回復 66# 剎月乂

剎月還有玩嗎?
作者: 傻b||    時間: 22-3-2013 04:48
作者: Ming.L    時間: 22-3-2013 04:50
身有屎?
傻b|| 發表於 22-3-2013 04:48

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3740699
版規在此
粗言穢語
性相關:生殖器官(男性、女性及雙性)、私處、與性相關的行為(非單指性行為一項)
侮辱類:人格、智能、歧視等等
諧音等等亦包括在內

主題處分:若標題含有粗言穢語扣減10樂點,關帖
回覆處分:扣減10樂點

作者: 如此神奇    時間: 22-3-2013 05:55
係啵點解轉頭佢有番100000樂點~_~?
作者: kwokoliver    時間: 22-3-2013 06:28
竟然...民眾壓力 哈哈
作者: 檸七仔    時間: 22-3-2013 07:48
其實一個活躍度咁高既板主真係好難揾
雖然成日都有機會扣分
但這板主都不停搞活動 根本差唔多有答就有分加
如果一兩個扣 針對就話姐
我自己覺得板主都做得唔錯
作者: Ron    時間: 22-3-2013 08:03
轉個龜頭人地加番100000樂點
傻b|| 發表於 22-3-2013 02:55

違反壇規第八項:

你必須確保知道網際網絡上的無國界性規條,並同意及遵守當地所例列明的網上規則。
由於本站建於香港,所以會員必須清楚知道香港的網上法規並且遵守。

閣下的言侮辱所有可以加H版樂點的管理團隊,包括本人
一係請閣下於今天內開帖撰寫一份令我滿意的道歉書,
否則本人會發出「逐客令」。
作者: gersang2012    時間: 22-3-2013 13:23
新手疑問

樂古點數有咩用

版主冇錢落袋 做吾做有咩大問題
作者: gersang2012    時間: 22-3-2013 13:24
有錯就要認 打就要企定
作者: 滿天星    時間: 22-3-2013 13:40
係啵點解轉頭佢有番100000樂點~_~?
如此神奇 發表於 22-3-2013 05:55

樂點: 13585 , Bravo!: 80 , 貢獻: 697 , 紅包: 0

何來10萬樂點
作者: 肥峰=]    時間: 22-3-2013 13:56
扣1萬樂點就算數?超版職務應當撤除
作者: y1637892    時間: 22-3-2013 13:58
新手疑問

樂古點數有咩用

版主冇錢落袋 做吾做有咩大問題
gersang2012 發表於 22-3-2013 13:23

首先..
你連帖了

第2..答番你問題
唔知點解會有人用真錢收樂點
前幾日見人放樂1万樂點50蚊(稅前) 姐係8500樂點50蚊
跟住就有人出公告話樂點轉帳稅由15%升到99%
[attach]962292[/attach]

而家個公告唔見左..
但相信樂點冇咩人會再賣
作者: YoGil    時間: 22-3-2013 14:05
回復 75# gersang2012

之前樂古有拍賣活動時, 樂點就係投標既本錢...
作者: 乂閃乂    時間: 22-3-2013 15:34
令我回想起N年前港商測SER 要申請AC既話就要用樂點.. 以前既巨商真係令人回味
作者: 如此神奇    時間: 22-3-2013 16:29
樂點: 13585 , Bravo!: 80 , 貢獻: 697 , 紅包: 0

何來10萬樂點 ...
滿天星 發表於 22-3-2013 13:40

睇錯SOR-.-
作者: 心碎=月    時間: 22-3-2013 19:58
回復 67# 傻b||

烏龜既頭? 隻龜你養?
作者: 剎月乂    時間: 22-3-2013 20:13
回復 68# Ming.L

No.Prepare for DSE
作者: 傻b||    時間: 22-3-2013 20:17
作者: ken146539    時間: 22-3-2013 20:34
唔係
傻b|| 發表於 22-3-2013 20:17

你隻龜好正XDHellkite 呢家係咪無得理巨商版@@?
作者: 14588563    時間: 22-3-2013 20:35
你隻龜好正XDHellkite 呢家係咪無得理巨商版@@?
ken146539 發表於 22-3-2013 20:34

超版擁有全樂古管理權 但實際上不可以管
作者: ken146539    時間: 22-3-2013 20:37
超版擁有全樂古管理權 但實際上不可以管
14588563 發表於 22-3-2013 20:35

原來係咁~
作者: Ming.L    時間: 22-3-2013 21:00
回復  Ming.L

No.Prepare for DSE
剎月乂 發表於 22-3-2013 20:13

會回來玩嗎?
作者: 傻b||    時間: 22-3-2013 21:06
作者: 暴風族    時間: 22-3-2013 21:22
其實講真果句 係天使火出現之後我先知 原來巨商版有所謂"話事人" N年前 味有天使火之前 我諗好多人都覺得冇咩所謂管理員呢D階級之分(除左間唔中有人做錯野-有心/明顯做錯野 果D會比人扣下分 禁下言之外 "管理員"就好似同普通會員冇咩分別咁) 如果唔係有所謂既"超版"出現 權力就唔會過份集中係1人之手 我相信就算係樂古其他既版主 可能都係無意中犯版規自己都唔知 只能說一句 能力越大 責任越大 犯任何錯 亦會被放大
建議樂古 最好都係唔好太過集權係1人之手 如果唔係呢D事只會不斷發生
作者: 剎月乂    時間: 22-3-2013 23:51
會回來玩嗎?
Ming.L 發表於 22-3-2013 21:00

會有這一天,希望那天你還在玩。
什麼風把你吹回來?
作者: Ming.L    時間: 23-3-2013 00:26
回復 92# 剎月乂

商二 樂古城 被滅 剛好這陣子有空 回來玩玩看
等你回來 我應該會玩到倒閉
作者: ken146539    時間: 23-3-2013 01:17
回復  剎月乂

商二 樂古城 被滅 剛好這陣子有空 回來玩玩看
等你回來 我應該會玩到倒閉 ...
Ming.L 發表於 23-3-2013 00:26

又放咁多錢係巨商到
作者: 11011010    時間: 23-3-2013 01:32
本人覺得!!!
管理員咁樣做!!十分完美!!
除佢職位 過火左d!!
只扣佢樂點 幫助唔大

扣佢樂點可以唔洗!!!!!
丟佢去其他區!禁佢巨商區權力!職位冇變!!你好我好!!
佢又得到應有既教訓!!會員們條氣順晒!!!

講真過句!!!
巨商區 佢都放左好多心血落去
比人丟走去第2度!!!係有d可憐
但係好可惜  佢太頭入!!做野唔理會員心聲 太唔了解我地!!!
變左同 金正日一樣!!係我區 我話一就一 二就二!!順我者生,逆我者死
但佢自己就有免死金牌!!ok!!!!話晒你係超版主!!一次半次 無所謂!!
e家唔係一次半次囉  你比人起底  都好多下哦!!!!仲要係咁禁人地post!!封人地號!!
呢d係你一手造成!!冇得怪人!!!!

仲有樣我最唔鐘意!!!
你當我地係咩!!!d版規  有幾多 你自己知!!
乜都禁 你估我地好得閒!!d人上黎 都都為左吹水/分享生活趣事/問下野
有時打錯野!!你咪提下人囉 叫人改改囉!!!你聲都唔聲下 扣分!!

最後!!!如果你睇到既話!!↓
人地冇禁你係巨商開post!!
我想睇你自己個人點!呢件事!!!!

你反醒過!!再次回來做咪巨商版主!!我接受到!!!
了解下會員吧!!
作者: Ming.L    時間: 23-3-2013 02:21

回復 94# ken146539

我用的都是多餘錢,所以很少數目,不用為我擔心
作者: kuen108    時間: 23-3-2013 12:57
做得好
作者: ken146539    時間: 23-3-2013 13:34
回復  ken146539

我用的都是多餘錢,所以很少數目,不用為我擔心
Ming.L 發表於 23-3-2013 02:21

多餘錢@@'成幾千銀
作者: wailap9    時間: 23-3-2013 13:37
回復 98# ken146539

佢何止幾千銀,會唔會太睇少佢
作者: sugarwtc1688    時間: 23-3-2013 16:36
管理員萬歲@@ 打倒惡勢力

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.micro-dsp.comcncontactmww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2