查看: 2079|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 老手的一點問題...

從小學玩到大學,已經很多年了...剛剛開始重玩,
想問一下市價、兵陣、商團什麼的...我是在商一的...
回來後不停在刷幽靈海龍王...
刷出來的鬼道書...就這樣賣給商店嗎?
市價大概是多少?
有人專收這些書嗎?

現時我的陣是:
台女89LV,柳永福64LV有培修之陣但是點了四百法全力,四個道術師61、79、73、77LV全有摩力火焰,大定54LV,花2 93LV,騎弓79LV,平1 83LV,弓手43LV,趙士林79LV有風刃術。
應該怎樣改呢...
去哪裡打怪升級比較好呢...

另外,玩了這麼多年,以前DSE停玩前...我是樂古城的...沒玩的時候自己走了...
現在很想去參加一個商團,各位有什麼好推薦嗎?
謝謝!
回復

直接d問: 你有幾多本錢

好多人基本4將: 王巨, 金仔, 祖2, 燕1
+攻擊型兵帥  : 項羽, 印象, 四冥, 馬車 etc ...
+輔助型兵帥  : 帕, 天使女, 孔明, 美室, 賽2/花2 (好多人都用250陰/念) etc ...
+個人喜好     : 申2, 加2 etc ...

睇你有幾多錢先可以決定兵陣既 ... 我個人就係金仔祖2燕1帕1天使女賽2, 考慮緊賽2轉王巨 XD 再收高lv陰 ...
回復 支持 反對

直接d問: 你有幾多本錢

好多人基本4將: 王巨, 金仔, 祖2, 燕1
+攻擊型兵帥  : 項羽, 印象, 四冥, 馬車 etc ...
YoGil 發表於 22-8-2013 10:33

其實如果樓主冇錢既話 應該挽吾到你既攻擊型兵帥同輔助型兵帥= 因為呢家一本權能都好貴下
回復 支持 反對

回復 3# HeArtb.

無錢有無錢既玩法ge...所以已經一開始問有幾多本錢先可以幫佢汁兵陣
回復 支持 反對

這個不難
可以花很少錢
先轉王巨漢,再轉雷公
台女,先練到轉主,
100等上百武
然後要買一只高lv念力師
要有高武器的,減怪物抗
台女特點全抗
反傷打雷鳥升
150之後解任務到神秘洞外青海
打眼仔很易就200lv
回復 支持 反對

回復  HeArtb.

無錢有無錢既玩法ge...所以已經一開始問有幾多本錢先可以幫佢汁兵陣 ...
YoGil 發表於 22-8-2013 11:42

呢點你岩
回復 支持 反對

回復 4# YoGil

基本上無錢...= =只剩二千萬,打了十幾本書也沒人要收,不知道是不是賣給商店好...
剩二千gash點沒用過...
個人想要升到有平2和吉祥天...
柳永福要留著嗎?
另外...賺錢方法方面,有什麼指教嗎...
感覺上現在已經看不到滿街收各種材料的人...
回復 支持 反對

回復 7# doraemon1994

1. 無錢那就先搵錢, 3個方法, 一係自力更生, 一係買巨錢, 一係抽袋博運氣
   自力更生: 採礦, 採藥, 打怪d物品賣npc, 跑商 (已經好少人會做)
   買巨錢   : 好多人都會做, 但係橘子"嚴禁", 大約1:1.5左右, 唔怕封ac可以一博, 但不建議
   抽袋      : 自問有運可以試, 反正有2000點在手, 抽到封書就可以博到幾百e返黎, 但相信好快有新福袋, 要博都等多陣先博, 把芒劍/225介一定好多人要
2. 兵陣就先要問轉主未? 台女用百武都夠玩好多怪 ~ 但把野都唔少錢 ... 其他兵帥, 用住先吧 ~ 賺夠錢先轉 ~
回復 支持 反對

回復 8# YoGil

悲劇啊...當年打了那麼多的任務材料,現在都沒人收了...
我真的要打書賣給商店嗎...
未轉主...
回復 支持 反對

回復 9# doraemon1994

任務料好多人放o係拍賣度, 你可以自己去望望...
未轉主既就先諗轉主吧 ~ 升到150lv主先, 簡單d既就拎斧頭入去打冥海 ~
回復 支持 反對