查看: 1379|回復: 94
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【六月活動-第二擊】選出英超08-09最佳陣容

唔講咁多
單刀直入:

我既英超最佳11人陣容如下
我既陣式係4-5-1 / 4-3-3
  F.托利斯(安歷卡)
艾沙皇(馬路達)                                    C朗拿度(古治)
   (c")謝拉特(林伯特)

X.艾朗素(卡域克)     馬斯查蘭奴(艾辛)        

艾夫拿                                                             保辛華
(a.cole)                                                           (艾比路亞)
        維迪(加歷查)      李奧費迪南(泰利)

雲達沙(拉爾拿)

*( )內球員 為後備!

感想:

全部球員(包括後備)全部都係big4既球員-_-
一) 點解我唔揀神射手安歷卡,而係廢托呢
1.廢托比我印象係 一個好全面既射手..頭頂腳踢 世界波樣樣有
2.安歷卡對住big4有d啞火
3.廢托配上謝拉特 完美組合
-------------------------------------------------------------------------------
二)左鋒其實都有幾個選擇 好似a.young,brunt-西布朗 呢兩個
但係考慮到malouda季尾著哂火..加上隊中欠缺左腳型球員 所以揀佢做後備
-------------------------------------------------------------------------------
三)而我揀3個都係利記中場.唔係我偏心
1.艾辛只踢了1/3的聯賽 否則他絕對是正選
2.謝拉特 阿朗素 實至名歸吧 真係踢得好(讚!
四)泰利:
本季明顯跌左watt既比之前
其實都有好多選擇,everton-lescott / chelsea-alex
但最終都選擇泰利

大家都快d選出你心目中既最佳球員啦(最好加上感想喔)!
獎勵: 5-20分不等

疾風終極奧義 發表於 1-1-2199 48:96
回復

正喎丫,唔錯
回復 支持 反對

正喎丫,唔錯
kenny-cmk 發表於 6-6-2009 14:32

到你分享啦 !
回復 支持 反對

要打埋感想??
回復 支持 反對

-.-你中意
打得好咪多d分..
回復 支持 反對

F.托利斯(安歷卡)
艾沙皇(朗尼)                    C朗拿度(艾殊利楊格)

(c")謝拉特((林伯特)

X.艾朗素(法比加斯)     艾辛(馬斯查蘭奴)        

艾夫拿                                              保辛華
(a.cole)                                           (艾比路亞)
        維迪(加歷查)      李奧費迪南(泰利)

雲達沙(拉爾拿)
感想:我都大部份big4球員~~~都算合理吧,最佳防守組合:維迪+費迪南,,,,唔算好多字~比多d分泥

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
疾風終極奧義 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

你得3個後備變動@_@
a,young,cesc,rooney=.=
回復 支持 反對

你得3個後備變動@_@
a,young,cesc,rooney=.=
疾風終極奧義 發表於 6-6-2009 14:48

你第一個玩- - 最top比你用哂,想點=.=
回復 支持 反對

ok-.-咁又係既
其實我覺得唔應該選朗尼,法比
1.朗尼季尾先打左翼
2.唔係正宗
3.唔夠突出(雖然有入球能力)
=
法比就:
1.傷左都幾耐,BUT 出到黎真係即刻FIT
2.佢應該係打謝拉特個位比較好
回復 支持 反對

ok-.-咁又係既
其實我覺得唔應該選朗尼,法比
1.朗尼季尾先打左翼
2.唔係正宗
3.唔夠突出(雖然有入球能力)
=
法比就:
1.傷左都幾耐,BUT 出到黎真係即刻FIT
2.佢應該係打謝拉特個位比較好 ...
疾風終極奧義 發表於 6-6-2009 14:52

我欣賞法比仔同朗尼d傳送都進步好大@@

不如你試下自己玩多次,睇你覺得點'
回復 支持 反對