打印 上一主題 下一主題
收起左側

學校比人燥我底,點好?

回復 20# 的帖子

....講完咁姐係點= =''
我應該點做...?
(金庸好似說好多招都虛構的..- -''7傷呢?)
教我呀,,個個都分析到好勁..
但係實際點好?
回復 支持 反對

太極拳..此為較好的做法
如果你想一野ko,無手尾,你就可以係佢泥push你個時,扮趺低,跟住一野side kick,kick 低佢,跟住扣喉(有個形就得),個就唔咁動ga la,任你魚肉

再唔係cal馬,一人一支bb gun,保持2秒距離,射死佢
回復 支持 反對

bb gun...好囧= = 我side kick?踢腿側??
太極,你信咁易咩-.-''比d易學易擋,總之最少唔會比人蝦到果d..
回復 支持 反對

如果佢push你ga,你可以借力,當佢推你時,你重心唔可以準中係原地,係可以隋時向左/右咁傾擺,然後你睇情況張一隻腳踏左/右,一隻留係原地泥趺佢,,你捉到佢任何部分,如(3就)等, 再借佢推你ga力一野side佢,搞掂,但過程唔好太慢
回復 支持 反對

我自己都會跌埋= =我系張床度試...><
一跌果下..踢到,自己都跌bor..邊得呀...拉人落水咁話-0-''?

仲有冇?
我依家係人地黎,我交cha雙手一擋一接咁,之後推出,左或右邊,咁我就系佢身邊走過
走人...- -
回復 支持 反對

唔係拉人落水呀- -即係你有機會捉著佢一隻手/部位,然後你個身傾向第二邊,用一腳來做胖腳石,當然你e隻腳都要用力,另一隻要加以重心,防止你自己又趺埋一份.then,你身一轉,手一拉,腳一胖,就得gar la我諗- -
回復 支持 反對

(殺一驚百呀)  打法:你拳頭最尖果度 一野打落佢個人果頭到(要全力) 佢一定比你打到傻傻地根住就呵呵 係禁打9佢個頭 (打其他地方無咩用除左jj) 其他人一定淆淆地(eq最好唔好比佢地打你個頭呀 打頭輕就無事重就呆一呆2秒就會扒佳 最後打人力度有d要訣 就係吸一口氣 谷住 用呢一下做全力一激
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

但佢無學過云手,就算學一日,係實戰好難用到- -
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對