查看: 61094|回復: 771
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] [花生] 彈珠戰隊代打神愛廢人? [求赤騎唔好打啊銘] ☆★☆★

關閉 [複製鏈接]

彈珠已承認問過神愛代打第 公會賽

現在學阿斯蘭玩自爆咩:hug:

=============================================
又是我正義JJ 伸張正義的時候啦

歡迎 彈珠 神愛 打手理性討論

話說小弟近日得知內幕消息(此消息由本人朋友們得知)
"彈珠戰隊 主動邀請幫 神愛廢人 代打第四屆公會賽
之後 神愛廢人的mokeylau 竟然接受了 彈珠戰隊既赤之騎士的代打邀請"
哇~~~我最初也不相信這件事,因為這兩個公會都是港服數一數二
然後,消息得知者,即是我的朋友 再給了點有力證據給我知
我再去搜集了點證據,歸納起來,詳情如下:

證據一
圖一是mokeylau cap了赤騎的pm -> 給了他一位朋友(不開名) -> 再給某公會會長(不開名) -> 再給本人

圖二是mokeylau kb影片中取得
http://www.youtube.com/watch?v=36ZyLh2skT4&feature=player_embedded

兩張圖也出現mokeylau  + kb的4武介面也一樣 +  赤騎又PM mokeylau幫什麼? = 全都是巧合???
然後你可能會問我, "幫什麼"才是問題,證據二可以為你解除這個疑惑

證據二
這個證據就西利了,因為我有位朋友,是前彈珠會員,所以有彈珠RC群 (rc = http://www.raidcall.com.tw/)
之後我那位朋友,就偷聽了彈珠的 赤之騎士和聖光龍騎士 的對話
而我果位朋友,同時開住skype群,即是在那skype群中可以聽到RC群的對話  (skype = http://www.skype.com/intl/zh-Hant/home)
然後skype群中的第三者,錄了RC群的對話
內容大至上係講"彈珠代神愛打再生之零魔和ft,然後神愛的mokeylau 一口答應"

可能彈珠和神愛的打手們會質疑條片的可信性,可能是我找幾個人一起做的大龍鳳
事實上我那位朋友的確在彈珠RC群入面
https://docs.google.com/file/d/0B88QhmImkpbsUm5BRDN4OEtPNUk/edit

我還有一段彈珠RC群既錄音,用來做類比.說明那片既可信性
留意下每個人把聲和身份,赤騎和聖光是與上面那片的聲音是一樣

(BTW TO彈珠:你地係唔係好驚呢?你地係唔係覺得一直都比人監視住呢?其實你係咪代打,大家心照啦)

==============================================

彈珠戰隊1 + 彈珠戰隊 + 影子彈珠2 + 影子彈珠 + 神愛廢人(2) + 神愛廢人 = 7/32
(其實還有對 HaagenDazs 既 紅色乂馬沙 彈珠也有份代打 ,只是當時我們忘了錄音,所以沒有證據,我也不包括在內啦)

http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=2878

你地看看32隊入面有7-8隊彈珠,即是大約1/4 也是彈珠
老老實實 影彈也是赤騎的四人小隊所代打的 其實係公會界都眾所周知
即是赤騎那四個人可以打7-8次,而我們這些小公會就只可以玩一次,嚴重壟斷比賽市場

赤騎既四人小隊名單:
泰利波格(由赤之騎士所代打 即代打中的代打)
鳩鳩戰士
半把神仙劍
聖光龍騎士

而GM對代打的回應如下:

==================================================
本人立場與總結

1.是次行動是由幾個公會合作而成的,目的是揭發所謂大公會的求勝手段和為正義伸張!

2.為何身為大公會就可以有權犯法呢?為何有實力就可以做出如此行為?或是自己實力未夠才做出如此何為?就算給你勝了又如何?心裡真的滿足嗎?情況就像d and g事件.......

3.為何現今的公會戰可以那麼小圈子?不如下次彈珠報哂32隊吧!

4.我希望GM不要因為大公會而不作處罰,要求GM正視這個問題!

5.彈珠戰隊應付上一切責任,怪錯你hillson...

6.感謝為本次行動付出,犧牲和提供證據的兄弟們!

7.本人行得正,站得正,我相信"真的假不了 假的真不了"

8.支持的支技,反對的反對

珠 請自重!:hug:
單選投票, 共有 89 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

參與人數 9Bravo! +9 收起 理由
lpwrkqwp + 1 希羅先係自爆神!
geton + 1 天地有正氣,樂古有JJ ~
victorclli + 1 內容精彩
威哥仔 + 1 真的假不了, 假的真不了! XD
kakaloveshun + 1 PK彈珠so黑暗 !!! 壟斷比賽市場?? 君子协定 ...

查看全部評分

回復

hillson live 重要對話
====================================
TO lamhongyin88  :乜e+要我同鬥無品呀?咁我實輸比你地啦,堂堂大公會都可以做埋呢啲咁既行為,做錯野又唔認,唔認都不得只,

仲要人身攻擊我,我都明白你地班赤騎紅衛兵既感受既,係呢個自我價值保護意識底下,做錯野,敗緊走果陣,

點都要串返幾十廿句咁先可以個心爽服啲,但係往往你地班紅衛兵就透個呢個自我保護行動,揭露左你地既幼稚同小學雞性格

其實乜做錯野->認錯 真係咁難咖咩?不過我都好清楚,面子同尊嚴係你地班彈珠仔心裡,其實比咩野都咁值錢

算啦,我講乜都冇用咖啦,因為你地都唔會以客觀既心態去聽,好自為之!

==================================================

BTW 其實平時彈珠已經串77

仲有,為了做第一既赤騎你解Nazi那單野我也沒有爆出去啦,不過之前好多人都知這個內幕消息

===========================================

549樓是重點

===================================
(更新的資料在此post)
回復

內容十分精彩
回復

我一早打了 不用 多謝
回復

食住花生等睇戲:lol
回復

留名睇罵戰
回復

求花生
回復