打印 上一主題 下一主題
收起左側

新但丁戀愛問答集, 請用格式發問, 盡可能全部回答, 詳細可以幫到你更多.

1. 有無女朋友:無。
2. 就快有, 佢對你有無好感, 有的話, 係咪成日互相吹水:有冇好感...我唔知,我估有。
3. 有無心上人:有。
4 有無追女本錢(請說實數):無。錢的說話--四位樓字。
5. 有咩媾女技能(例如哄女, 口材, 識送禮物, 識煮飯, 運動健將, 成績好, 學識多, 說話幽默等等):無。
6. 愛人有無其他戀愛對象, 或者拍梗施:我唔知。
7. 預左幾多時間去追女:盡量抽出時間,很難一概而論,但如果你是真的喜歡一個人,會不空出時間與人家部伴?
8. 拍施之後會有咩困難(例如父母反對, 成績下降, 影響前途等等):比老豆呀爺知道會有麻煩。
9. 想追幾多女:只想追面家喜歡個條。
10. 係咪只打算終生追一個女, 或同時有幾個女:如上。
11. 有咩行為會令女離開你:非禮人地。
12. 可以對愛人作出既口此:我會給你幸福,我知道什麼才是真正的幸福。
13. 有女之後, 會做d咩行為黎維持關係:方法到時我會自動想到出黎。
14. 試過追女, 但失敗, 有咩反省(無試過追女可以唔填):下次唔好咁煩。
15. 佢既喜好:聽歌,去街,睇勵志書同怪談個類。仲有好多(應該...),但我唔知。
17. 有女之後, 會唔會公開關係:唔會刻意放風,但唔會隱瞞(除非情況嚴峻)。
18. 試過失戀既話, 會唔會再嘗試拍施, 唔得, 請符上原因:一定會。因我唔想成世自己一個。
19. 知道有咩地方適合浪漫拍施:好多...全靠老豆成日帶我周圍去。
20. 有無打算結婚, 如有, 有咩煩惱, 如無, 唔填:有。煩惱?邊想得咁多。
21. 佢有無透露佢既秘密, 有既話, 代表佢信任你:有都唔記得。人地同我比較友好個時我當人地係草,講左都聽唔入腦。
22. 佢有困難, 係咪第一個搵你:暫時/永遠唔係。
23. 佢有困難, 可以點幫佢(幫佢諗辨法或者解決佢既需要等等):醒目問題。而家點答你?
24. 有左決心, 會點表白:最好係直講...不過...
25. 係咪網上識:同學。
26. 佢識唔識你(識既話唔填):識。
27. 你既愛人工作(例如學生, 教師等等):學生/二世祖。

zero兄, 基本上你同人做左好友, 就要細心留意人地講既野, 因為裹邊有重要訊息: 佢既煩惱, 佢既喜好, 追女唔係咁易, 你唔理佢講咩, 佢好難知道你既心意, 亦好難比佢清楚你係咪關心佢, 另外有一點就全二世祖好想要名貴野, 你送野比佢, 好傷你銀包, 所以你要追佢就要諗下你自己到底有幾多錢可以追到佢.

回復 支持 反對

葉兄, 同佢做朋友唔係好難, 你首先知道佢有咩興趣, 你自己又識, 講講下, 會做到一般朋友, 但係你無講佢有咩興趣... 我好難幫你諗方法.

1. 有無女朋友:無
2. 就快有, 佢對你有無好感, 有的話, 係咪成日互相吹水:msn 基本上 日日談天
3. 有無心上人(有女朋友而又係心上人唔駛填):有
4 有無追女本錢(請說實數):錢? >無- -
5. 有咩媾女技能(例如哄女, 口材, 識送禮物, 識煮飯, 運動健將, 成績好, 學識多, 說話幽默等等):數學ok 算唔算?
6. 愛人有無其他戀愛對象, 或者拍梗施:有個男仔 同佢好熟 但我睇佢xanga等.. 又唔肯定
7. 預左幾多時間去追女:10年?
8. 拍施之後會有咩困難(例如父母反對, 成績下降, 影響前途等等):基本上無
9. 想追幾多女:1
10. 係咪只打算終生追一個女, 或同時有幾個女:我只會專心 愛1個
11. 有咩行為會令女離開你:爆佢心事 罵佢?
12. 可以對愛人作出既口此:我希望 我可以同你一生一世
13. 有女之後, 會做d咩行為黎維持關係:拍拖
14. 試過追女, 但失敗, 有咩反省(無試過追女可以唔填):/
15. 佢既喜好:喜歡史迪仔
16. 你既喜好:歷史 數學 打下機 睇下漫畫
17. 有女之後, 會唔會公開關係:唔洗公開  e班 傳到c班- -
18. 試過失戀既話, 會唔會再嘗試拍施, 唔得, 請符上原因:未試過.. 唔知。不過,我覺得同愛人 分開 比我 都要半年-1年 時間 先可以色識
19. 知道有咩地方適合浪漫拍施:未拍過施 沙灘?
20. 有無打算結婚, 如有, 有咩煩惱, 如無, 唔填:有 大約係錢
21. 佢有無透露佢既秘密, 有既話, 代表佢信任你:有 試過
22. 佢有困難, 係咪第一個搵你:唔知 佢係咪 第1個 通常 有麻煩 都搵我
23. 佢有困難, 可以點幫佢(幫佢諗辨法或者解決佢既需要等等):幫佢想辦法 安慰佢
24. 有左決心, 會點表白:有的話 我會搵個無人地方 同佢講 我愛你
25. 係咪網上識:no
26. 佢識唔識你(識既話唔填):大約好朋友? 關係
27. 你既愛人工作(例如學生, 教師等等):學生

唔知同佢有無可能? 我覺得無咩- - 佢好令 我樣 都 算ok 我平時 出街 少...雖然 佢會同我講心事 都同我講 但我9月識佢。
有仔 鐘意佢...但我唔知佢鐘意唔鐘意條仔

= =你自己都唔肯定人地係咪鐘意佢, 不過你有對手比較難攪, 如果佢開始唔理你, 可以好肯定就係鐘意既人唔係你, 同埋你既愛人係咪同人熟..... 我自己唔肯定, 不過有一樣可以肯定, 網上識點都唔夠學生面對面咁熟, 你追到佢既機會大好多, 你有錢買下毛公仔送比佢= =, 要係史迪仔, 史迪仔既產品有好多, 你送佢唔同已經係唔錯.

de兄唔駛我講, 自己都識打工= = 拍施要洗好多錢... 無錢既話, aa制都唔錯.

樂玩, 到你,你已經踏入就快拍施既時候, 你同佢既關係比我想像中好好多, 你係平安夜唔肯當眾示愛, 我唔怪你, 唔係好多人好似你咁大膽, 你只要同佢繼續你既做法, 你既愛人久唔久心只係得番你一個, 甚至為左同你一起而願意同你拍施. 樂玩, 你已成功左.

回復 支持 反對

你如果繼續中傷你既愛人既心上人, 你立刻同你既愛人無fd做, 你有兢爭對手, 你明顯追到愛人既機會係比佢小, 不過唔緊要, 你仲有機會, 你要起佢底(問你既愛人, 佢有咩咁好?, 佢有咩條件適合你), 同埋要儘快知道你既愛人有無其他喜好, 基本上你同人爭女, 就要做得多過佢.

請你回答以下問題:

1. 佢地有咩關係? 係學生, 定係msn識既網友?

2. 佢地有無意思去拍施?

3. 你既對手係咪只係想同佢做朋友?(因為你既對手未必想出手追佢, 所以起佢底係想清楚衣樣野.)

4. 你既對手有咩習慣令人討厭?

5. 佢有咩比你優勝?

6. 你既愛人有無話要同佢拍拖?

7. 佢既xanga, 有d咩係到?

回復 支持 反對

樂, 你無信心唔緊要, 你應該開心, 因為你就快拍拖, 我之前講過, 何況你轉左新印象, 你既愛人會支持你.

5, 睇左你既答案, 明顯既係你既愛人同佢無咩意思同佢有進一步關係, 不過你既對手有咩行動就會煩d, 現嫁, 你最重要既係你同你既愛人要有更親密既關係, 唔駛咁急拍施住, 最理想既情況係你同你既愛人拍施, 而你既對手繼續同你既愛人做朋友.

你既對手有個好大弱點, 就係無心機讀書, 不過你既愛人如果都無心機讀書, 就唔係弱點, 因為佢地可以同時唔讀書, 去搵野做, 所以你見番你既愛人機會就會減小. 不過你地因為隔離班既關係, 你可以同你既愛人近距離接觸既機會比你既對手接觸你既愛人機會大好多, 咁樣對你黎講係唔著數. 所以請你肯定幾樣野:

1. 你既對手係咪成日唔返學, 唔想再讀落去.

2. 你既對手同你既愛人上堂, 小息, 放學之後, 午飯有咩行為, 小動作.

3. 你既對手曾經有咩違規紀錄.

4. 你既對手令到咩程度, 例如有幾多人話佢令仔, 頭髮咩顏色, 咩髮型, 有無疤痕, 有無
吳尊既氣質等等.

5. 你既對手有無追女本錢, 有無送過野比你既愛人.

6. 係xanga到, 你既愛人仲有幾多男性朋友.

7. 你既愛人衣排有咩煩惱, 可以從xanga到睇得出.

8. 你既愛人有煩惱係咪第一時間搵你既對手.

你衣嫁有幾樣可以做:

1. 統計下你自己既追女本錢, 自己可以做d咩黎搵錢.

2. 細心想下你既愛人曾經暗示過佢有咩煩惱, 或者想要d咩, 而你又可以滿足到你既愛人(盡自己能力).

3. 增加同你既愛人相處時間, 例如由每日3小時增加到十幾小時, 同時無人係身邊阻住你地.

4. 同你既愛人講多d你既愛人心事, 鼓勵下佢, 比d意見, 你聽多過你講, 基本上佢每次上msn或者係班到會第一個搵你先.(衣樣你可以做得更好, 你甚至你可以為左佢諗辨法而上網搵資料)

回復 支持 反對

原帖由 p445hkk20001 於 19-12-2008 17:45 發表
1. 你既對手係咪成日唔返學, 唔想再讀落去.
佢 返學 就玩 一係zzZZ 考試就zzZZ

2. 你既對手同你既愛人上堂, 小息, 放學之後, 午飯有咩行為, 小動作.
小息 同fd 有時同果條友 談天 午飯 同成班女食 係放學 一齊塔 ...

哈哈, 只要你留多幾年, 唔去外國讀書, 個女仔係屬於你, 就算你既對手成功追到你既愛人都唔會拍得長, 因為以佢既愛玩既性格好難比到你既愛人安全感, 繼續照你做法, 對你既愛人好, 你可以成功追到佢. 就算留級, 你既對手都唔會成功追到, 因為佢既狀態玩玩下, 你既愛人都只係同佢玩, 熟只係代表佢地玩得埋, 玩得瘋.

至於你既對手追過佢, 照你講既情況, 好難復合, 因為佢既家人會對佢進行經濟封鎖, 唔比錢佢拍施, 以佢小爺仔性格, 唔會打工搵錢, 就算佢偷家人錢, 比你既愛人知道, 你既愛人會以你既對手家庭情況而作出決定, 分手.

你可以睇下潮流雜誌, 睇下有咩短頭髮可以整下, 保持黑色, 你既印象會大革新.

同埋, 以你既對手玩玩下既性格, 有事果陣唔可以搵佢, 你既愛人之所以搵你, 係因為你靠得住, 你既愛人心係知道衣點.

基本上你讀書成績只要有進步, 而又幫埋你既愛人進行愛慕式補習, 你追到佢既機會會大增.

盡可能係小息同你既愛人傾計, 例如講下佢既心事, 或者同你既愛人玩, 如果你既對手睇到既話, 預埋佢果份, 不過盡量唔好比你既對手知道你地兩位玩梗. 至於放學果到, 你有機會盡量幫你既愛人補習, 減小佢地一起放學走既機會.

最後一樣:  只要你既愛人叫你上佢屋企, 你就可以趁機示愛, 送禮物.

回復 支持 反對

原帖由 [H]xmay 於 19-12-2008 19:49 發表
1. 有無女朋友:冇
2. 就快有, 佢對你有無好感, 有的話, 係咪成日互相吹水:知就唔洗問你.FD黎!日日吹水
3. 有無心上人(有女朋友而又係心上人唔駛填):FOR ME? 有
4 有無追女本錢(請說實數):冇
5. 有咩媾女技能(例如 ...

= =首先, 衣份野係比我了解你既愛情狀態, 就算係你認為既無聊問題, 都可以幫到你, 仲有咩重要問題係睇左你既表後, 再問, 你答, 咁我可以比到更仔細既意見. 同埋個個填既野都唔同, 唔可以話無聊...

[quote]1. 有無女朋友:冇
2. 就快有, 佢對你有無好感, 有的話, 係咪成日互相吹水:知就唔洗問你.FD黎!日日吹水
3. 有無心上人(有女朋友而又係心上人唔駛填):FOR ME? 有
4 有無追女本錢(請說實數):冇
5. 有咩媾女技能(例如哄女, 口材, 識送禮物, 識煮飯, 運動健將, 成績好, 學識多, 說話幽默等等):魔術
6. 愛人有無其他戀愛對象, 或者拍梗施:佢鐘意左個男仔.但係而家話要忘記佢
7. 預左幾多時間去追女:越快越好
回復 支持 反對

原帖由 愛玩樂 於 19-12-2008 20:14 發表
轉左新印象(?)
頭髮而已
今天她上堂突然sd sms來
說心情不佳
能不能聽她說心事
我說可以,之後她繼續說說說..
我不斷地安慰她
跟她談了兩堂-.-
我一堂五十五分鐘.

5, 你既愛人既事我盡可能唔問, 不過如果係你可以幫佢解決, 你盡可能幫佢. ..頭髮係比人睇,  人由頭睇到落腳, 就會產生你既印象... 不過你想我幫你, 你就講係咩事= =.... 因為唔知咩事, 好難幫你...

回復 支持 反對

= =你解決左既話, 你既親密度又上升..
回復 支持 反對

樂, 你可以唱歌比你既愛人聽..= =

= =5, 題外話, 唔駛理: 重複既話我唔想講, 因為暫時十之八9既個案追梗都係學生.

你其實已經成功左, 因為你同佢差唔多踏入密友階段, 你只要係平安夜公開示愛, 同埋唔係有你既fd或者你既愛人fd係到, 你追硬, 再吻佢.

回復 支持 反對

原帖由 p445hkk20001 於 20-12-2008 11:48 發表
我有d問題
1.有咩方法 可以 我地傾既話題 闊d? 平時多數講 學校,佢同佢d fd....

2.佢果班fd 我同佢地唔熟 同埋比較潮 有咩方法 容易同佢地熟 或出街?

3.佢 1月 生日 有咩做到?

1. 你可以睇惡攪d相, 係網絡大典, 你知係咩論壇, 跟住同你既人分享, 話題唔難搵, 可以講下邊到有咩好野食, 有咩衫岩著, game等等.

2. 你留意佢地做梗咩, 例如玩梗咩, 攪咩活動等等, 你可以向你既愛人講話想識你既朋友, 由你既愛人推薦比較易入群, 潮可以睇下雜誌, 或者上網睇.

3. 送史迪仔既產品, 佢有既唔好送. 你可以幫佢攪個生日會, 由你親手做蛋糕, 送比你既愛人.

照你既約會黎睇, 都唔會放你飛機, 因為放你飛機會好悶...

回復 支持 反對