樂古Nakuz

標題: 成日聽英文歌嘅人有冇好介紹?? [打印本頁]

作者: *愛神*    時間: 25-2-2009 00:17
標題: 成日聽英文歌嘅人有冇好介紹??
想學聽英文歌,,
唔知有冇d歌好聽d歌詞又有意思??
作者: 殘S影    時間: 25-2-2009 00:21

Declan Galbraith D歌
佢唱果D全部都係英國民歌
無論旋律 歌詞 意思都一樣咁好!
(你上YOUTUBE打佢個名就好多歌 你聽下啦)
-
再唔係你想要咩感情既歌..?
孤單?離別?悲傷?
興奮?熱鬧?澎湃?
我可以幫你搵
作者: Hoobastank    時間: 25-2-2009 00:21
Linkin Park
Simple Plan
Sum 41
GreenDay
MCR
作者: leongkwam    時間: 25-2-2009 00:25

大家只會推介自己鐘意既歌手嗎...(有邊個唔會啊?!
westlife<合唱,有feel d
Avril Lavigne<開放,感性
Mariah Carey<感性,有意思既歌
jesse mccartney<愈黎愈靚仔?d歌風格轉變了
Simple Plan<很有rock的風味,而mv好特別@@,突出左果隻咩咩
作者: 殘S影    時間: 25-2-2009 00:27
westlife
leongkwam 發表於 25-2-2009 00:25

咁Declan d歌表達既訊息的確係好直接
都埋好具意思嘛-.-
-
你呢d相信都係自己鍾意既歌手黎啦="=
作者: leongkwam    時間: 25-2-2009 00:30
咁Declan d歌表達既訊息的確係好直接
都埋好具意思嘛-.-
-
你呢d相信都係自己鍾意既歌手黎啦="=
殘S影 發表於 25-2-2009 00:27

所以我有指出有邊個唔會(汗
我唔對你個歌手作出評論la(笑
我走先la(逃
作者: Hoobastank    時間: 25-2-2009 00:31
westlife
leongkwam 發表於 25-2-2009 00:25

Simple Plan一個月前我先開始聽佢地d歌,真係好正,一聽就上左隱了ww
Blink 182,Sum41同佢地師兄GreenDay之前都點名贊過佢地

樓主Simple Plan依到有得試聽
http://www1.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3567112&extra=page%3D1
作者: 殘S影    時間: 25-2-2009 00:43
所以我有指出有邊個唔會(汗
我唔對你個歌手作出評論la(笑
我走先la(逃
leongkwam 發表於 25-2-2009 00:30

梗係唔可以作出評論啦\口/你都無聽過
-
澎拜:
Declan Galbraith : " World "
http://www.youtube.com/watch?v=GMJOAir-RpE&feature=related
悲慘:
Tell Me Why-Declan Galbraith
http://www.youtube.com/watch?v=_j6IBdHW_rY
孤單:
Declan "David`s Song"
http://www.youtube.com/watch?v=j2tkpFHeUaU
唔識形容(太好聽):
Declan Galbraith - An Angel
http://www.youtube.com/watch?v=G8PNsmFmjfE&feature=related
興奮:
Declan Galbraith`Where did our love go`
http://www.youtube.com/watch?v=nChfHVb8-tg&feature=related
溫情:
Declan Galbraith - Danny boy
http://www.youtube.com/watch?v=h03iH-Bsvj8
冷清:
Declan Galbraith - The Last Unicorn
http://www.youtube.com/watch?v=4WWqvgvXctY
熱鬧小小(指旋律):
Declan Galbraith - Ruby Tuesday
http://www.youtube.com/watch?v=h1cYmSwuS-4
興奮:
Declan Galbraith - Circles In The Sand
http://www.youtube.com/watch?v=mvjIzVII3M8&feature=related
好難形容+1:
Declan Galbraith -I'll be there
http://www.youtube.com/watch?v=vBUJp27yxkQ&feature=related
浪漫:
Declan Galbraith - Vincent (Starry, Starry Night)
http://www.youtube.com/watch?v=4HfWSypQ_ZI&feature=related
仲有好多好多首 POST唔哂
-
最緊要希望樓主留意多D歌詞!口!~
作者: leongkwam    時間: 25-2-2009 00:48
梗係唔可以作出評論啦\口/你都無聽過
-
澎拜:
Declan Galbraith : " World "
http://www.youtube.com/watch?v=GMJOAir-RpE&feature=related
悲慘:
Tell Me Why-Declan Galbraith
http://www.youtube.com/watch?v= ...
殘S影 發表於 25-2-2009 00:43

OmG了
要是我對我喜愛既歌手提供例子...
開100個POST LA...
應該夠用(逃
作者: anson仔    時間: 25-2-2009 00:50
The rose
作者: 過路的人    時間: 25-2-2009 10:22
linkin park  is good
作者: 鵬叔..    時間: 25-2-2009 18:44
westlife
Avril Lavigne
同LINKIN PARK..
主要都係E3個囉-0-
作者: 阿杰乂    時間: 25-2-2009 18:53
Rooftops(A Liberation Broadcast) - Lostprophets
主要想俾個信息D人知,當人地話你個陣,同人地講你的想法~(好似好簡單咁)
作者: ROCKS    時間: 25-2-2009 20:00
有意義既歌就聽下Black Eyed Peas - Where Is The Love

留意歌詞
作者: 24321371    時間: 25-2-2009 20:55
Backstreet Boys - Drowning= =正到爆既一首歌
作者: §SpyShadow    時間: 25-2-2009 20:56
Backstreet Boys - Drowning= =正到爆既一首歌
24321371 發表於 25-2-2009 20:55

竟然有人講BSB
我鐘意Inconsolable同Incomplete
作者: 24321371    時間: 25-2-2009 20:57
0 0"竟然...?我冇聽錯丫MA...我幾年前以經係呢度講- -"
作者: 一切已過§龍仔    時間: 25-2-2009 21:07
linkin park-what i've done
maroon5-won't go home without you
my chemical romance-disenchanted
作者: wilson1993912    時間: 25-2-2009 22:10
如果你第一次聽英文你未必會中意LP,d 歌太快太癲
simple planMCFly都ok架~~~~
想聽solo果d就Britney,al果d啦,出哂名
ps.我呢排幾中意jason mraz..
作者: 一切已過§龍仔    時間: 25-2-2009 22:13
MCFLY
首LAST SONG好聽啊
DOYA都係
作者: §SpyShadow    時間: 25-2-2009 22:16
wilson1993912 發表於 25-2-2009 22:10

竟然...竟然有知音人
流淚感動中
作者: 24321371    時間: 25-2-2009 23:09
其實我都鐘意jason mraz = ="
作者: §SpyShadow    時間: 25-2-2009 23:15
22# 24321371

下@@
係咩...識左你咁耐(幾日XD)都未聽過你鐘意 lol
作者: 24321371    時間: 25-2-2009 23:28
= ="我少聽佢姐...但都ok既^^
作者: Hoobastank    時間: 25-2-2009 23:43
wilson1993912 發表於 25-2-2009 22:10

哈,其實每個人都唔同既姐,我之前第一次首次聽英文歌就係聽LP,一聽即上隱 (汗
作者: §SpyShadow    時間: 26-2-2009 00:17
哈,其實每個人都唔同既姐,我之前第一次首次聽英文歌就係聽LP,一聽即上隱 (汗
Hoobastank 發表於 25-2-2009 23:43

E o的係咪叫3歲定80 囧?
第一次聽lp就繼續鐘意聽....
作者: Hoobastank    時間: 26-2-2009 00:47
E o的係咪叫3歲定80 囧?
第一次聽lp就繼續鐘意聽....
§SpyShadow 發表於 26-2-2009 00:17

真係,LP係我人生第一次有史以黎完完全全認真咁聽熟哂佢地d專輯歌曲 (汗
以前我份人好無興趣搵歌黎聽,都係係d動畫片op同ed到搵番黎(我以前聽日文歌的說)
唔知點解依隊Band當初真係好鬼岩我聽
作者: 24321371    時間: 26-2-2009 12:39
= =而家都係啦...只不過你聽悶左姐^^"之後聽番又別有一番風味囧
作者: Hoobastank    時間: 26-2-2009 21:05
嗯,我差唔多依個月轉左puck Rcok,pop Rock依d類型既歌多 Ha
作者: 24321371    時間: 26-2-2009 21:32
- -唔再熱血?冇再聽LP?
作者: ROCKS    時間: 26-2-2009 21:41
多數聽rock既人性格都係反叛...
作者: 一切已過§龍仔    時間: 26-2-2009 21:44
我唔係
作者: 24321371    時間: 26-2-2009 21:45
你係- -".....
想知點解我咁肯定你係?XD
而我就唔係XD
作者: Hoobastank    時間: 26-2-2009 22:03
冇話唔再聽LP,LP我日日都聽,我份人唔熱血唔得,一起身就會聽LP,成個精神哂 Ha

Rocks哥#
真係比你講中哂...(汗
作者: 24321371    時間: 26-2-2009 22:05
- -"一起身就聽..你平時幾時起身?_?
作者: wilson1993912    時間: 26-2-2009 22:29
竟然...竟然有知音人
流淚感動中
§SpyShadow 發表於 25-2-2009 22:16

我都係聽左佢首i'm yours先識佢
其實佢仲有咩正歌架?
作者: Poon    時間: 26-2-2009 23:18
依排專攻Daniel Powter and Coldplay
喜愛Daniel Powter程度就如David鍾意Linkin Park
Coldplay係近期band首選
Maroon 5 and One Republic聽得太多
作者: 一切已過§龍仔    時間: 26-2-2009 23:24
lp個個road to revolution有一段時間另我眼訓= =
作者: Hoobastank    時間: 26-2-2009 23:31
- -"一起身就聽..你平時幾時起身?_?
24321371 發表於 26-2-2009 22:05

六點至七點左右

五月#
我驚我愛LINKIN PARK愛到一輩子都愛唔完 (汗

龍仔#
嗯,有幾首歌少少悶,開頭係背景音樂,到到差唔多首歌完左果陣最後先唱幾句 (汗
作者: wilson1993912    時間: 26-2-2009 23:31
Coldplay係咪band黎,好熟
作者: Hoobastank    時間: 26-2-2009 23:33
Coldplay係咪band黎,好熟
wilson1993912 發表於 26-2-2009 23:31

係Band黎既
作者: Poon    時間: 26-2-2009 23:58
Song of the Year
(awarded to the songwriter)

"Viva La Vida"
Coldplay
Best Pop Vocal Performance by a Duo or Group

Coldplay
"Viva La Vida"
Best Rock Album

Coldplay
《Viva La Vida Or Death And All His Friends》

Grammy 2009, Coldplay拎左三個獎^^
作者: Hoobastank    時間: 27-2-2009 19:46
Grammy 2009, Coldplay拎左三個獎^^
五月霜 發表於 26-2-2009 23:58

勁料~_~
作者: ROCKS    時間: 27-2-2009 19:56
唔知點解..唔太鐘意coldplay既style...
作者: 24321371    時間: 27-2-2009 20:08
~_~"coldplay ok ga....但只有幾首我鐘意聽- -
作者: 大西瓜    時間: 27-2-2009 22:52
Greenday,我第一個中意既band
X Japan,我第二個中意既band,可能係最後一個-_-
作者: ROCKS    時間: 27-2-2009 22:58
第一 Blink 182
第二 Good Charlotte
第三 Sum41 / Boys Like Girls / Simple Plan
作者: 一切已過§龍仔    時間: 27-2-2009 23:25
第一 linkin park/My chemical Romance
第二 the click five/simple plan
第三 mcfly
作者: 24321371    時間: 28-2-2009 00:26
我暫時仲未唸到邊三名...~_~"但LP拿唔到我心中既第一名~
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 15:31
第一Linkin Park
第二:Simple Plan
第三:sum41/GreenDay

HaHa
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 15:44
= =第一竟仲係lp....
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 16:02
= =第一竟仲係lp....
24321371 發表於 1-3-2009 15:44

上年2008年最佳樂隊都係Linkin Park
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 16:13
- -"呢個我知道....
作者: 一切已過§龍仔    時間: 1-3-2009 20:15
lp勁勁勁
但係我一播lp d歌就會比父母狂插
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 20:24
lp勁勁勁
但係我一播lp d歌就會比父母狂插
一切已過§龍仔 發表於 1-3-2009 20:15

話說我之前播Coldplay...

"衰仔!你d歌好嘈啊!平時對住你已經夠煩啦!仲要嘈住晒"
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 20:25
...
唔好玩啦= ="COLDPLAY都好嘈?_?
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 20:28
...
唔好玩啦= ="COLDPLAY都好嘈?_?
24321371 發表於 1-3-2009 20:25

果時播緊Lost..
都幾嘈..
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 20:32
....
我都唔知應唔應該提LP比你媽媽認識XD
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 20:36
....
我都唔知應唔應該提LP比你媽媽認識XD
24321371 發表於 1-3-2009 20:32

LP..
Numb聽到第一個chorus已經Del左
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 20:41
第一次聽LP...
聽冇幾耐我爺爺開房行出黎就以經勁大聲插我了 (汗
話:嘈嘈嘈,都唔知點解你成日都咁鐘意聽依d嘈歌..
咁又係既,老人家真係唔慣聽嘈歌 (泣
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 20:43
第一次聽LP...
聽冇幾耐我爺爺開房行出黎就以經勁大聲插我了 (汗
話:嘈嘈嘈,都唔知點解你成日都咁鐘意聽依d嘈歌..
咁又係既,老人家真係唔慣聽嘈歌 (泣 ...
Hoobastank 發表於 1-3-2009 20:41

其實我唔鐘意LP ge原因最主要係唔好聽..
嘈得尼好聽ge,我都唔會拒絕...
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 20:46
其實我唔鐘意LP ge原因最主要係唔好聽..
嘈得尼好聽ge,我都唔會拒絕...
§SpyShadow 發表於 1-3-2009 20:43

但LP係我識咁多嘈歌當中係喊得黎最容易入耳果隻
好多嘈歌既Band一開頭既音以經唔係咁好聽,我又唔鐘意,出到黎又鬼五馬六咁,所以都係LP岩我多d
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 20:47
老實講,LP唔算最嘈..
你試下聽marlyn manson ,
好出名的邪神 ,應該係heavy metal
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 20:50
老實講,LP唔算最嘈..
你試下聽marlyn manson ,
好出名的邪神 ,應該係heavy metal
§SpyShadow 發表於 1-3-2009 20:47

哈,太嘈反而我個頭會好唔舒服 (汗
面具Band sipknot以經可以話係我極限的了
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 20:50
哈哈....聽D.M.C吧!XD
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 20:59
曾幾可時,
我覺得LP個主音好似孫耀威......
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 20:59
.....
= ="我真係沒想到有跟他什麼關係呢~~~~
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 21:00
講緊個樣= =
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 21:01
個樣都唔似姐...- -"
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 21:02
Chester主音咁靚仔,點會似佢呢? Ha
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 21:02
.....
咁我冇意見XD
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 21:04
.....
咁我冇意見XD
24321371 發表於 1-3-2009 21:02

靚仔又唱得又喊得又Rock得,真係羨慕 (泣
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 21:04
Chester主音咁靚仔,點會似佢呢? Ha
Hoobastank 發表於 1-3-2009 21:02

你個簽名第二張圖勁似 lol
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 21:05
你個簽名第二張圖勁似 lol
§SpyShadow 發表於 1-3-2009 21:04

下,真係覺得完全唔似囉=_= (汗
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 21:05
下,真係覺得完全唔似囉=_= (汗
Hoobastank 發表於 1-3-2009 21:05

第二張帶眼鏡果個 勁似0 0
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 21:07
.....
真係唔似wor囧
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 21:09
佢完全冇得同孫生比,一個天一個地 (呆
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 21:17
~_~"咁又唔可以話人地既xd
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 21:17
外行人睇野唔同d掛= =
作者: Hoobastank    時間: 1-3-2009 21:19
spy你頭像果位歌手都幾靚仔喔 (笑
作者: 24321371    時間: 1-3-2009 21:20
.....
咪則係JM LOR- -
作者: §SpyShadow    時間: 1-3-2009 21:36
唔好話我聽你唔知個ICON係Jason - -
作者: 一切已過§龍仔    時間: 1-3-2009 22:04
eric dill都係singer架
作者: 24321371    時間: 2-3-2009 12:35
-_-"咁又點????
作者: Hoobastank    時間: 2-3-2009 14:43
我真係唔識 (汗
都話我接觸英文歌接觸得好少/_\ (泣
作者: 24321371    時間: 2-3-2009 17:19
....
我所以咪叫你唔好只係聽rock歌lor~_~
作者: ROCKS    時間: 2-3-2009 20:58
之前 都好鐘意LP
但係新專輯搵唔番One Step Closer 果隻feel 有d失望...

shut up !!
作者: 24321371    時間: 2-3-2009 21:06
O....真可惜~_~NUMB先正丫
作者: Hoobastank    時間: 2-3-2009 21:10
希望佢下一隻可以搵番昔日果種風氣 (汗
One Step Closer一日我最少聽20次 (笑

Numb都好好聽 Ha
作者: 一切已過§龍仔    時間: 2-3-2009 22:19
no more sorrow 正啊
paper cuts都係
最正都係it's like i'm個d-,-
作者: Hoobastank    時間: 2-3-2009 23:35
no more sorrow 正啊
paper cuts都係
最正都係it's like i'm個d-,-
一切已過§龍仔 發表於 2-3-2009 22:19

但改左風格都有幾首歌係好聽既
In Pieces,No Roads,Left Valentine's Day依幾首 (笑
作者: 一切已過§龍仔    時間: 3-3-2009 06:33
leave out all the rest都係
作者: Roy    時間: 3-3-2009 15:11
yesterday once more
作者: 一切已過§龍仔    時間: 3-3-2009 18:32
yesterday once more
Roy 發表於 3-3-2009 15:11

咩歌黎
作者: 24321371    時間: 3-3-2009 21:14
你唔係丫MA- -"木匠兄妹識唔識丫?...唉XD
作者: destiny_rain    時間: 6-3-2009 18:02
嘩-___-
你地識咁鬼多歌ge
作者: 24321371    時間: 6-3-2009 18:49
~_~"其實你鐘意英文歌可以add我msn.....
作者: leongkwam    時間: 6-3-2009 18:51
咩歌黎
一切已過§龍仔 發表於 3-3-2009 18:32

我學校岩岩教=v=
都幾好聽~.~
sor...講錯....
係超好聽~.~
作者: 24321371    時間: 6-3-2009 18:55
98# leongkwam
= ="學校竟然會教你木匠~~~兄妹~
作者: chowyusan    時間: 6-3-2009 19:41
難道仲會教abba既歌@.@
學校教唱best of me同my love

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.micro-dsp.comcncontactmww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2